Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Robotlardan Mesaj Var

Robotlardan Mesaj Var

Çevrimiçi dersler sunan Skillbox'ın hedefinde önümüzdeki senelerde işini robotlara kaybetme ihtimali olan kişiler var.

Robotlar, teknolojik gelişmeler devam ettikçe, pek çok iş alanına dahil olmaya devam ediyor. Yapay zekanın ilerleyişi ve makine öğrenmenin hızlanmasıyla pek çok çalışan işini robotlara kaptıracağı endişesiyle yaşıyor. Dimitar Raykov’un tasarladığı willrobotstakemyjob.com sitesinin haberini daha önceden yapmıştık. “İstihdamın Geleceği: Meslekler bilgisayarlaşmaya ne kadar duyarlı?” raporundan alınan verilerle hazırlanan site, önümüzdeki yıllarda hangi mesleklerin robotlar tarafından yapılabileceğini gösteriyor. Örneğin, 2024 itibari ile muhasebecilerin ve denetçilerin yüzde 94’ün iş sahibi olamayacağı ön görülüyor. Yaklaşmakta olan bu tehlikenin farkında olan Skillbox, yazıcıları bir reklam aracı olarak kullandı ve beware of bots adlı reklam çalışması yaptı.

Skillbox, web tasarımı, programlama, pazarlama ve yönetim alanlarında 50 farklı çevrimiçi ders sunan bir site. Çevrimiçi üniversitenin baş yönetici Dmitry Krutov teknoloji ile birlikte hızla değişen dünyanın ilerleyen zamanlarda pek çok insanı işsiz bırakabileceğine değiniyor. “Gelişen teknoloji sonucu olarak ortaya çıkacak toplu işsizliği önlemek istiyoruz. Herkes tam potansiyelini ortaya koyacak bir işe sahip olabilir. Önemli olan önümüzdeki 5-10 yıl içinde sahip olabileceğiniz işi bulmak.”

Geleceğin Potansiyel işsizlerine Yazıcılar Üzerinden Mesaj

Possible Group ajansı ve Skillbox’un yeni çalışması işi tehlikede olanları ele alıyor. Sistemin çalışma şekli bir çeşit hacklenme gibi gözükse de sadece internet ortamında bulunan bilgilerin kullanılmasıyla gerçekleştiriliyor. Nesnelerin interneti sayesinde pek çok yazıcı internet ortamında görünür halde bulunuyor. Shodan arama motoru, 9100 portu ile internete bağlı olan yazıcıları buluyor. Ardından internete bağlı olan yazıcıya girerek çıktıyı değiştiriyor. Yazıcıların hacklendiğini düşünen çalışanlar aslında Burn Your Portfolio’nun yazarı, Skillbox tasarım kursu eğitmeni, Michael Janda’nın çevrimiçi kursunun reklamıyla karşılaşıyor.

Isaac Asimov’un robotik yasasından ilham alan reklam, evrak ileriye uğraşan ve çok fazla çıktı alan çalışanları hedef alıyor. Oluşturulan bot sayesinde, internete bağlı halde bulunan yazıcılara girerek, çıktı alacak insanlara şaşırtıcı anlar yaşatılıyor. Sistem şu ana kadar 600 binin üzerinde yazıcı ile bağlantı noktası buldu. Kampanyanın internet sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz

Künye

Müşteri: Skillbox
Ajans: Possible Group
Yaraıcı Yönetmen: Artyom Filimonov
Baş Yaratıcı Yetkili: Vlad Sitnikov
Sanat Yönetmeni: Teo Nozdrin
Yönetmen: Oleg Pesochinsky
Bot Geliştiricisi: Lucky Site
Kamera ve Edit: Timur Khamidulin
Yapımcı: Kseniya Boyarkina & Rezeda Lutfullina
Müzik: Konstantin Novikov

Görsel: Youtube, beware of bots