Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nefret 2018’de Çok Moda!

Nefret 2018’de Çok Moda!

Bianco Footwear, yeni reklam kampanyasında insansı bir robot 2018'in ana trendini "nefret" olarak açıklıyor ve dünyadaki kutuplaşmaya dair önemli mesajlar veriyor.

İnsansı robotlar yükselişte, 10 parmaklarında 10 marifet, pek çok iş başarıyor, insanların hayatına fayda sağlayacak şekilde günden güne geliştiriliyorlar. Üstelik hayata bakışları da genellikle olumlu, depresyondan uzak, iyimser. Oysa dünya, pek de toz pembe değil bugünlerde; çatışma, kavga, kutuplaşma dolu günlerden geçiyoruz. Nefret, evet, son günlerin en çok kullanılan sözcüğü belki de bu. Danimarkalı ayakkabı markası Bianco Footwear da kendi yapay zeka robotu Mary ile günümüzün sözcüğü olan “nefret”e odaklanıyor.

Reklam ajansı & Co NoA tarafından markanın İlkbahar-Yaz koleksiyonunu tanıtmak için hazırlanan kampanya “Hate is so 2018”  adını taşıyor. Kampanyanın reklam filminde isminin Mary olduğu marka tarafından açıklanan, her şeyi bilen bir insansı robot; interneti inceliyor, insanların söylediklerine bakıyor ve 2018’in trendini açıklıyor: Nefret. Bu sözcük, söylediğimiz her şeyle %100 eşleşebiliyor. Yaptığımız yorumlar, farklı insanlar, farklı vücutlar, farklı yemekler, farklı cinsiyetler… Kısacası her şeyden nefret etmek mümkün. Konudan bağımsız her tür içeriğe yapıştırılabilen ve maalesef yapıştırdığımız bir etiket.

Dünyanın En Büyük Sorunlarından Biri

Video, brokoliden ananaslı pizzaya, kötü havalardan estetik ameliyatlara nefret edilen her şeyi sayıp döktükten sonra bu videodan da nefret et, Bianco’dan da nefret et diyerek sonlanıyor. Tabii, videonun nefret mesajıyla verdiği meseleler aslında derin mevzular. Küresel ısınma, göçmenlik, savaş, eşcinsel hakları, Trump ve kadınlara dair söylemleri gibi dünya gündemini meşgul eden pek çok önemli konu ele alınıyor. İnsanların her şeye duyduğu tepkinin “nefret” olmasıyla güçlü bir karşıtlık yaratılıyor.

Bianco Footwear, bir ayakkabı markasıyla bu konu arasında bir bağlantı yok gibi görünse de hayatlarını ayakkabı satmaktan kazanıyor olmalarının söylemek istediklerini söylemelerine mani olmadığını belirtiyor. Modanın dışında bir fikirleri, bir duruşları olduğunu açıklayan marka, bu nedenle dünyanın en büyük sorunlarından biri olan nefreti ele alarak bu konuda bir diyalog başlatmak istediklerini söylüyor.

Kampanya; videonun yanı sıra Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarında da destekleniyor. Videoda ele alınan nefret mesajlarına dair görsellerle, kampanyanın diğer mecraları da kapsaması sağlanırken markanın yeni koleksiyonu da tanıtılıyor.

nefret_bianco footwear_&Co NoA_hate is so 2018_danimarka_bigumigu_5

nefret_bianco footwear_&Co NoA_hate is so 2018_danimarka_bigumigu_5 nefret_bianco footwear_&Co NoA_hate is so 2018_danimarka_bigumigu_5

Künye:

Reklamveren: Bianco Footwear
Reklam Ajansı:& Co NoA, Copenhagen
Yapım Şirketi: & Co. Productions
Yönetmen: Topsøe
Kurgu: Topsøe
Yaratıcı Yönetmen: Thomas Hoffmann
Reklam Yazarı: Thomas Hoffmann, Johan Køhler
Sanat Yönetmeni: Thomas Hoffmann
Yapımcı: Mette Lund
Sosyal Medya Planlama: Rasmus Philip
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Louise Rasmussen
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Christian Grosen
Ses Tasarım: Freezone Sound Design
Müzik: Vidø
Grading: Reset Film
Görsel Efekt: Film
Canlandırma: Film

Görsel: YouTube – Facebook