Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Topuklu Crocs’ları Kim Giyecek?

Topuklu Crocs’ları Kim Giyecek?

İnsanları sevenler ve sevmeyenler olarak ikiye ayıran bir marka olan Crocs, yeni topuklu modeli Cyprus ile sosyal medyada soru işaretlerine yol açtı.

Crocs, ilginç bir marka. Seveni olduğu kadar nefret edeni de çok. Sevilsin ya da sevilmesin; bu süngersi terliklerin o garip görüntülerinin altında yatan en yadsınamaz özelliği rahatlığı. Markayı çocuklardan sağlık personeline, yazlıkçılardan yaşlılara herkes için vazgeçilmez kılan da bu. Öte yandan o parlak renkleri, kaba saba görünümleri ile elbette her ortama uyumlu değil. Bir iş toplantısında, şık bir kıyafetin altında pek olmuyor. En azından bugüne kadar olmuyordu… Neyse ki marka, bu soruna da çözüm getirerek yeni topuklu modeli Cyprus’u piyasaya sundu ve sosyal medyanın kafası karıştı.

Crocs’un var oluş sebebi işlevsellik ve rahatlık. Şıklık, estetik ve moda derdinde bir ayakkabı değil bu. Kumsalda, teknede, havuz kenarında giyilmesi için yaratılan bu terlikler kısa sürede özellikle sağlık çalışanlarının vaz geçilmezi oldu. Dolayısıyla topuklu bir versiyonun markanın özüne biraz ters duruyor olabilir, bunu da kabul etmek gerek.

İlk Topuklu Crocs Modeli Değil

Aslında topuklu Crocs’u ilk kez görmüyoruz. Daha önce Balenciaga müthiş tuzlu bir fiyattan platform Crocs’ları tanıtmıştı. Buna sadece bir şov ayakkabısı olarak görsek bile markanın kendisinin de topuklu, platformlu ve babet tipi modelleri uzun bir süredir var ama marka, bunları hiç öne çıkarmıyordu. Klasik sabo modeli dışındaki modeller ancak Crocs mağazalarında görülen, pek kimsenin tercih etmediği, iletişimi yapılmayan ürünlerdi. Şimdiyse, bu yeni ve topuklu Cyprus modeliyle marka bu pazara ciddi şekilde oynayacağının sinyallerini veriyor. Kafaları karıştıran da bu olmalı.

Cyprus, aslında topuklu olmasına rağmen markadan beklenen görüntüde. Yani yine bir Crocs’luk var, öyle zarif ve kibar bir topuklu ayakkabı da değil. Bu anlamda moda düşkünlerine seslenmeyi başarabileceğinden emin değilim. Çocuklar, sağlık personeli, yazlık, kumsal gibi kullanıma da uygun değil. Peki kim kullanacak bu ayakkabıları, orası da biraz muamma. Ancak, yeni modelin kapış kapış gittiği ve pek çok site üzerinde stokların bittiği düşünülürse belki de marka adına çok yanlış bir hamle değil.

Independent; Crocs’u modanın hamam böcekleri olarak tanımlıyor. Nefret edilseler de, dalga geçilseler de, asla yok olmuyorlar ve hayatta kalmaya devam ediyorlar. Benzetme güzel ve yerinde. Topuklu versiyonuyla da yaşamaya devam edecek mi, zaman gösterecek.

 

crocs_bigumigu_5 crocs_bigumigu_5

 

crocs_bigumigu_

Görsel: Amazon