Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tadilat İsteyen Evler Dile Geliyor

Tadilat İsteyen Evler Dile Geliyor

Evini tadilat ettirmek isteyen ev sahiplerini esnaflar ile buluşturan site MyBuilder eğer evler konuşabilseydi kendilerini tercih ederdi söylemini kampanyasına yansıtıyor.

Evlerin kapılarından ve pencelerinden yüzler oluşturmak alışılagelmiş bir fikir. Sinirli yüzler, gülen suratlar veya şaşkın bakışlar. Esnafları ve zanaatkârları ev sahipleri ile buluşturan site MyBuilder bu fikrin üzerine eklemeler yapıyor ve evleri canlandırarak onlara şarkı söyletiyor. Wieden + Kennedy London tarafından yaratılan “If Homes Could Talk” isimli kampanya MyBuilder’ın iş alanını oluşturan evleri merkezine alırken akılda kalıcı olmak için tüm yaratıcı fikirleri bir araya getiriyor.

Eğer evler konuşabilseydi “MyBuilder” derdi

Şirket, seçilmiş bölgelerde en iyi esnaflar ile çalıştığını vurgulamak istiyor. Bu yüzden “Eğer evler dile gelseydi MyBuilder’ı tavsiye ederdi.” söylemine yaslanarak kampanyasının iskeletini oluşturuyor. Marka sadece müşteri memnuniyetine odaklanmıyor. Aynı zamanda evlerin kaliteli bir şekilde onarılması için çalışan esnafları sitesinde bulundurduğunu gösteriyor. Evler, Tom Jones’un 60’larda hit olan şarkısı Delilah’ı yeniden yorumlayarak MyBuilder’ı övüyor.

MyBuilder baş pazarlama sorumlusu Glenn Orchard şirketin bugüne kadar nispeten mütevazı bir pazarda faaliyet gösterdiğini ancak artık daha dikkat çekici hale gelerek daha geniş bir kitleye hitap etmesinin de zamanı geldiğini söylüyor. Evlerin dış cephelerini birer yüze dönüştürerek ikonik tonda şarkı söylemesi bu noktada hedefleri ile örtüşen bir fikir oluyor.

40 saniyelik reklam filmini Gorillaz grubunun müzik videolarını da yöneten Noah Harris gerçekleştirdi. Geleneksel kuklacılık ve animasyon tekniklerini sık sık kullanan yönetmen evleri dile getirirken de aynı yola başvurmuş. 13 Ocak’ta başlayan kampanya televizyon reklamlarının yanı sıra radyo ve dijital içeriklerle desteklenecek.

Künye

Müşteri: MyBuilder
Ajans: W+K London
CSO: Ben Armistead
İdari Yaratıcı Yönetmen: Tony Davidson
Yaratıcılar: Ruby Norman-Curran, Francesca Van Haverbeke, Anne-Grit Maier
Hesap Yöneticisi: Amy Kilty
Müşteri Yöneticisi: Alice Gardiner
Hareket Tasarımı: Mark Gilligan
Prodüksiyon Şirketi: Agile
Yönetmen: Noah Harris
Yapımcı: Emma Bewley
DOP: Theo Garland
Post Prodüksiyon: Agile
Düzenleme: Max Window / Stitch
Ses: Joe Wilkinson / String & Tins
Müzik: Mr Pape

Görsel: YouTube