Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kent Trafiğinin Motifleri

Kent Trafiğinin Motifleri

Visual Suspect, otoyolların akışında gizli karmaşık motifleri ortaya çıkardığı Circulatory Systems filmiyle hipnotik bir deneyim sunuyor.

İnsanların doğayla tekrar yakınlaşmak istediği ve kentlerden son sürat kaçmayı hayal ettiği bir dönemde yaşıyoruz. Öte yandan bu çirkin gri yaşam alanları kendine has görsel ritimleriyle ve rahatsız edici estetiğiyle hâlâ pek çok sanatçıya ilham vermeye devam ediyor.

Tristan Zhou’nun canavar binaları Asya şehirlerini konu alan ilginç bir örnekti. Arnaud Lapierre’in AZIMUT başlıklı yerleştirmesi ise tarihi Venedik mimarisine farklı bir yaklaşım sunuyordu. Yine AUJIK’in canlı bir organizma gibi hareket eden fütüristik mimarileri Spatial Bodies: Hong Kong & Shenzhen yakın zamanda gördüğümüz en etkileyici işlerdendi. İsviçre’nin Basel şehrinde yaşayan sanatçı Dirk Koy, bu şehrin binalarını ve yoğun kavşaklarını drone’la kaydetmiş, bunlardan da nefis kolajlarla dolu LUFTRAUM adlı bir kısa film hazırlamıştı. Yine Páraic Mc Gloughlin’in, Weval’ın “Someday” adlı parçası için hazırladığı müzik videosunda da hipnotize edici kent motiflerini izlemiştik. Şimdi ise kent motiflerini ortaya çıkaran Circulatory Systems adlı bir başka çarpıcı film var sırada.

Şehrin dolaşım sistemi: Circulatory Systems

Circulatory Systems, Hong Kong merkezli yapım şirketi Visual Suspect ve Worldgrapher iş birliğiyle hazırlanmış deneysel bir film. 2 dakikalık bu baş döndürücü kısa film, otoyolları insan vücudundaki damarlar gibi organik bir estetikle ele alıyor. Film, gerçek çekimler kırpılarak ve çoğaltılarak yapılmış. Araçların farları ve şehrin ışıklarıyla harmanlanan karmaşık ve tekrar eden motifler izliyoruz filmde.

Circulatory Systems

Yiannis Biliris’in yönettiği filme Tokyo Rose’un müziği eşlik ediyor. Çekimlerin Hong Kong’un hangi şehirlerinde yapıldığıyla ilgili ise net bir bilgi verilmemiş. Birkaç gün önce Vimeo’da paylaşılan film, Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış.

Circulatory Systems

Visual Suspect’in projelerini Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo