Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike, Air Max Day’in 10. Yılını Düşsel Bir Dille Kutluyor

Nike, Air Max Day’in 10. Yılını Düşsel Bir Dille Kutluyor

Global spor giyim devi Nike’ın en çok satan modeli Nike Air Max'e adadığı ve bu sene 10. yılını dolduran Air Max Day etkinliğini 1 dakikalık bir kısa film ile kutluyor.

Nike deyince akla gelen ilk ürünlerden biri hiç kuşkusuz ki 37 senedir sayısız renk, model ve temada üretilen ikonik Air Max modelidir. Adına “Air Max Day” (Air Max Günü) isminde global bir etkinlik bile düzenlenen Air Max modelinin başrolde olduğu “Feel The Unreal” (Hayali Hisset) isimli kısa film, Air Max Day’in 10. yıldönümünü müjdeliyor. Üstelik gerçekteki hallerinden tamamen farklı personalara bürünmüş bir Billie Eilish, Drake ve Erling Haaland ile birlikte!

Filmde basketbol seçmelerine yetişmeye çalışan genç oyuncu Max’in hikayesini konu alan filmde, Max’ın ayağında Nike Air Max’leri ile düz duvarda koşmasına balkonunda sakin sakin çiçek sularken tanık olan şaşkın bir Billie Eilish; yine Max’in seçmelere yetişmek için su yüzeyinde koştuğunu görüp hayrete düşen yüzme hocası rolünde bir Haaland ve sınıfında ders anlatan bir fizik öğretmeni karakterine bürünmüş bir Drake görmek mümkün. Bu arada filmin bir diğer ünlü konuğu da şu an “Dünyanın En Hızlı Kadını” unvanına sahip atlet Sha’Carri Richirdson. Tabii bütün bunlar olurken, filmdeki karakterler Nike Air Max‘in piyasaya sürüldüğü andan itibaren iddiası olan “havada koşma” metaforuna güçlü göndermeler yapılıyor.

Yapımı ajanslardan bağımsız şekilde, Nike’in kendi kreatif pazarlama departmanı içinde gerçekleştirilen bu kısa film Petra Collins imzasını taşıyor.

Görsel: YouTube