Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Kuzey Işıkları’nı Manchester’a Taşıdı

Nike Kuzey Işıkları’nı Manchester’a Taşıdı

Nike, Erling Haaland'ın Premier Lig'deki gol rekorunu Kuzey Işıkları'nı İngiltere'ye taşıyarak kutladı.

Nike, Premier Lig’in gol rekorunu kıran Manchester City oyuncusu Erling Haaland’ın bu başarısını Kuzey Işıkları’nı İngiltere’ye taşıyarak kutladı. Aurora Borealis olarak bilinen kozmik fenomeni hologram teknolojisinden yararlanarak simüle eden Nike, bulutların üzerinde beliren bir Haaland Aurora’sı oluşturdu.

Haaland’ın Norveç mirasını onurlandırmak için Wieden+Kennedy Amsterdam iş birliğiyle hazırlanan proje, Manchester’daki tarihi Ulusal Futbol Müzesi’nin dışında hayata geçirildi. Gelişmiş üç boyutlu hologram teknolojisi olan Hologauze’dan yararlanan kreatif ekip, etkileşimli  bir dış mekan ışık gösterisi yarattı. Oyuncunun kendisiyle özdeşleşen meditasyon oturuşu şeklindeki gol kutlaması ile Nike logosu, Kuzey Işıkları’nı andıran ışık gösterisiyle gökyüzüne yansıtıldı.

Bundesliga’daki performansıyla sıra dışı bir yetenek olduğunu kanıtlayan, kısacık kariyerinde neredeyse kırılmadık rekor bırakmayan 23 yaşındaki Norveçli genç futbolcu, geçtiğimiz günlerde Premier Lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan oyuncusu oldu. Manchester City’de forma giyen Haaland, 35 gol ile 28 yıldır kırılamayan bir rekora imza attı. Daha önceki rekor 34 gol ile Alan Shearer ve Andrew Cole tarafından paylaşılıyordu.

Profesyonel futbolcu kariyerindeki başarılarıyla istatistikleri altüst eden, İngiliz futbol severlerin kendisinin bir robot olduğu iddiasıyla futboldan men edilmesi için kampanya başlattığı Haaland’a dair şu bilgi, kendisini takip etmeyenler için oyuncunun olağanüstü performansı ile ilgili ufak bir fikir verebilir: 22 yaşında 44 gole ulaşan Messi ve 59 gole ulaşan Christiano Ronaldo ile kıyaslanan Haaland, aynı yaşta 175 gole ulaştı.

Görseller: Twitter, Instagram