Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evsiz Bir Kadınla Çöpe Atılmış Bir Balığın Tuhaf Hikayesi

Evsiz Bir Kadınla Çöpe Atılmış Bir Balığın Tuhaf Hikayesi

Elly Stern Waste Away adlı stop-motion kısa filminde, sokakta yaşayan bir kadının çöpte bulduğu balıkla kesişen hikayesini aktarıyor.

Animatör ve yönetmen Elly Stern’in imzasını taşıyan Waste Away adlı kısa animasyon, evsiz bir kadının tuhaf hikayesini konu alıyor. Uyuduğu sokağa serpilmiş çöplerin arasında ölmek üzere olan bir balık bulan kadının başına gelen tekinsiz olayları izliyoruz filmde.

Waste Away

Kentte görünmez hale gelen yaşamlar

Kadın birkaç saniye süren inceleme ve tereddütün ardından balığı bütün olarak yutuyor. Ancak balık canlanıyor ve kadının rahminde yüzmeye başlıyor. Karnı şişen ve hamile gibi görünmeye başlayan karakter ne yapacağını bilmez halde yürümeye başlıyor ve içgüdüsel olarak suya doğru ilerliyor.

Waste Away

Sokakları çöplerle kaplı bir kentte geçen bu stop-motion animasyonun en etkileyici yanlarından biri de kullanılan malzemeler. Örneğin suyu tasvir etmek için şeffaf plastik kullanılmış. Çöplerle dolu şehir, yemek için avlanmış bir canlının çöpte son bulmak üzere olan yaşamı ve evsiz kadının kaderi arasında paralellikler yakalamak mümkün.

Elly Stern‘ün ilham kaynağı aşağıdaki çizim. Bu çizime bakarak gerçeküstü bir hikaye kurgulamış. Çoğunlukla bu şekilde çalıştığını, bir çizimin zihninde üreteceği bir hikayeyi tetiklediğini belirtiyor.

View this post on Instagram

my muse lol 🐟

A post shared by Elly Stern (@elly_stern) on

Elly Stern’un çalışmalarını Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo