Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King’den Yapay Zekâyla Whopper Tasarlama Yarışması

Burger King’den Yapay Zekâyla Whopper Tasarlama Yarışması

Hayalindeki burger fikrini yapay zekâyla gerçeğe dönüştürecek Burger King hayranları, 1 milyon dolarlık ödülü almak için rekabet edecek.

Burger King, yapay zekâ teknolojisini dahil ettiği yeni kampanyasında, takipçilerini kendi hayallerindeki burgerle yarışmaya davet ediyor. Yukarıda da söylediğim gibi motivasyon kaynağı büyük; kazanan, 1 milyon dolarla evine dönecek.

Fast food zinciri, bu kampanya ile tacını sevenlerine devretmiş olacak ve onlara sıra dışı Whopper süsleme kombinasyonlarını hayal etme özgürlüğü tanıyacak. İlk kez düzenlenen bu yarışmanın adı, Million Dollar Whopper Contest (Milyon Dolarlık Whopper Yarışması). Kazanan, para ödülü almakla kalmayacak, hayal ettiği burgerin ABD çapındaki Burger King restoranlarında servis edildiğini görme şansını da yakalayacak. Bunun ardından da bir oylama süreci başlayacak.

Yapay zekâlı Burger King şefi, komutlarınızı değenlendiriyor

Burger King’in yapay zekâlı şefi, metin komutlarını (malzeme adlarını) girmenize ve böylece başyapıtınızın görselleştirilmesini izlemenize olanak tanıyor. Katılımcılar, sanal Whopper’larında sekiz adede kadar malzeme kullanabiliyor. Mevcut Whopper’ın halihazırda 200.000’den fazla olası kombinasyona sahip olduğu göz önüne alındığında olasılıkların oldukça geniş olduğu söylenebilir. Hatta katılımcılar işin içine Burger King’in şu anda kullanmadığı malzemeleri de dahil edebiliyor. Yer fıstığı ve kabuklu deniz hayvanları alerjiye neden olabileceğinden hamburgere bunları eklemenizin yasak olduğu en baştan belirtilmiş. Ayrıca sadece yenilebilir malzemeler kullanmanız gerekiyor.

İlk adımlar sırasında, etsiz (bitksel köfte içeren) bir burger olan impossible burgerle sıradan burger arasında seçim yapabiliyorsunuz. Ben de impossible’ı seçtim. Dolayısıyla bitkisel et içerikli bir hamburger oluşturdum. Aşağıdaki görüntü benim oluşturduğum hamburgere ait. Pek etkileyici değil ama mümkün olduğunca et ürünü tüketmeyen ve fast food’a elini sürmeyen biri olduğum için iddialı da değilim açıkçası. Görüntüyü oluşturduktan sonra sadece cihazınıza indirmekle yetinebiliyorsunuz. Mutlaka yarışmaya dahil olmak zorunda değilsiniz.


Benim seçtiğim malzemelerle ortaya çıkan etsiz burger

Yapay zekâlı şef, seçimlerinize “koyalım ama bu lezzetli olur mu?”, “bunu koyamazsın” gibi geri bildirimlerde bulunuyor. Sonuçta tasarladığınız burgerin görseli oluşturuluyor. Hoşunuza gitmediyse geri dönüp düzenleyebiliyorsunuz.

Yapay zekâlı hamburger tasarlama aracını şu adreste görebilirsiniz. Kampanya yalnızca ABD genelinde geçerli olduğundan siteye erişmek için VPN kullanmanız gerekiyor.

Müşteriler finalistlerin hamburgerlerini tadıp oy verecek ve kazananı oylama belirleyecek

Yarışma dün başlamış ve 17 Mart 2024’e kadar devam edecekmiş. Üç finalis Burger King’in Miami Genel Merkezine davet edilecekmiş. Bu davetin amacı, ülke çapında yapılacak bir lezzet testinden önce burgerlerine ince ayar yapmaları. Ardından oylama aşamasına geçilecek. Fast food tutkunları, finalistlerin hamburgerlirini tadıp en çok beğendikleri adayın tasarımına oy verecek. Sonuçta en çok oyu alan kişi, 1 milyon doların sahibi olacak.

Burger King’in pazarlama müdürü Pat O’Toole, yarışmayla ilgili şu açıklamaları yapmış: “Burger King tamamen kendi istediğin gibi davranmakla ilgilidir ve bu yarışma da bunun gerçek bir örneğidir. Misafirlerin %50’sinden fazlası Whopper sandviçlerini kişiselleştiriyor ve artık bu özelleştirmelerin içerebileceği olanaklar sonsuzdur. Ve Whopper’ınız ülke çapındaki restoranlarda satışa çıksa da çıkmasa da, konuklara yapay zeka teknolojisinin gücünü kullanarak yaratımlarını deneyimleme ve paylaşma fırsatı vermiş oluyoruz.”.

 

Görsel: Burger King