Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fast-Food’da ChatGPT Savaşı

Fast-Food’da ChatGPT Savaşı

McDonald’s ve Burger King arasında başlayan ChatGPT atışmasına Subway, Saatchi & Saatchi imzalı reklam panosuyla katıldı.

Her şey McDonald’s Brezilya’nın ChatGPT’ye ‘dünyanın en ikonik burgeri hangisi?’ sorusunu sormasıyla başladı. ChatGPT’den “Big Mac” yanıtını alan MCDonald’s Brezilya, bu yanıtı  “AI’m Lovin’ It” adlı bir kampanyaya dönüştürerek reklam panolarında yayınladı.

McDonald’s’ın kendisiyle övündüğü bu reklama rakibi Burger King’in cevabı ise gecikmedi. Doğrudan birbirlerini hedef gösterdikleri yaratıcı ve eğlenceli reklam atışmalarıyla bilinen ikiliden Burger King, David Sao Paulo imzalı bir reklam afişiyle McDonald’s’a yanıt verdi. ChatGPT’ye ‘dünyanın en büyük burgeri hangisi?’ sorusunu soran Burger King, aldığı Whopper yanıtıyla birlikte yapay zekânın açıklamasını McDonald’s’ın ilanına tıpatıp benzer ölçülerde bir başka afişe, kendi özgün font ve renklerini kullanarak taşıdı. Bu afişi de rakibinin reklam panosunun hemen yanı başına yerleştirdi.

Hem de McDonald’s ilanı panolardaki yerini aldıktan tam 24 saat sonra. Yan yana arz-ı endam eden iki rakibin reklam panosunun yanına çok geçmeden yeni bir ChatGPT yanıtı daha eklendi. Saatchi & Saatchi UK imzalı reklam panosuyla atışmaya Londra’dan katılan Subway, yapay zekâdan McDonald’s ve Burger King’in yanıtlarını ayak boyutundaki kendi sandviçleriyle karşılaştırmasını istedi.


Subway, Whopper ve Big Mac’i kendi sandviçlerinden önemli ölçüde küçük olarak nitelendiren ChatGPT’nin bu yanıtını reklam panosuna taşıyarak rakiplerinin yanına yerleştirdi. Subway’in iki rakip fast-food devi arasındaki atışmaya sürpriz katılımıyla ilgili Subway Birleşik Krallık ve İrlanda Pazarlama Direktörü Kirstey Elston,“İkonik sandviçler üzerine bir sohbet olacaksa, Subway elbette müdahil olacaktır.” açıklamasını yaptı. 

Görseller: Creative Salon, Youtube