Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King’in Yeni Reklamlarında Süper Akıllı Yapay Zeka İmzası

Burger King’in Yeni Reklamlarında Süper Akıllı Yapay Zeka İmzası

Aşırı akıllı yapay zeka tarafından yazılan ve yaratılan Burger King'in yeni reklamları bir değil, iki değil, tam 300 tane!

Gelecekte akıllı makinelerle iş arkadaşı olabilme ihtimallerimiz var. Ahmet, Mehmet kadar TX-1001 de bizim iş yerinden yakın bir arkadaşımız olabilir. Aman T-1000 denk gelmesinde arkadaşınız olarak. Şekilden şekile giren T-1000 bugün arkadaşınız yarın düşmanınız olabilir, dikkat edin onlara. Her neyse, evet, gelecekte yapay zekaya sahip akıllı robotlarla çalışma ihtimalimiz var. Hatta birçok çalışan “acaba yerimi bir makineye kaptıracak mıyım gelecekte” diye endişeleniyor. Şimdilik bir süre daha rahat edebilirsiniz. Lakin Burger King markanız değilse!

Burger King yeni reklamlarını süper bir performansla yapay zekaya (AI) yazdırdı. Aşırı ilkel metinli ve sesli AI reklamları gerçekten güldürürken düşündürmüyor, sadece güldürüyor. Bir de tabii AI yapınca bol kepçeden yaptırmışlar reklamları, üşenmemişler 300 çeşit yaratmışlar.

“Barger King”, “Burglar King” ya da “Burger Thing”

Tabii ki Burger King bu reklamları yükselen bir trend olan AI ile dalga geçmek adına yapıyor. Kampanyanın arkasında marka ile uzun süreli birlikteliği olan David Miami ajansı var yine. Troll bir marka olan Burger King, yine ciddi konulara komik bir şekilde yaklaşmaktan kendini alamıyor. Reklamların metinleri gerçekten eğlenceli. Özellikle reklamların sonunda söylenen “logo belirir” cümlesinin senaryodan okunması da sektöre özel bir şaka olsa da reklam sektöründen olmayanları da güldürebilecek bir şaka.

Yapay zekanın ayrıca Burger King’i “Barger King”, “Burglar King” ya da  “Burger Thing” gibi yanlış seslendirmeleri de mevcut. Ya da markanın sloganı olanı “Have it your way” yerine “Have it Uruguay” demeleri. Ya da tavuk burger’i tarif ederken “tastes like bird” (tadı kuş gibi) demesi falan güzel düşünülmüş şakalar.

Burger King’in bu reklam serisi gelecekteki reklamların beta versiyonu ve yanlışlıkla internete dürmüş gibi duruyor. Ama zaten amacı da bu. Hepsini izlemenizi tavsiye ederim. Not düşeyim, gerçekten 300 tane değiller, sadece 6 taneler.

Künye:
Ajans: David Miami
Küresel Müdür : Paulo Fogaça
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Ricardo Casal
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Juan Javier Peña Plaza
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Jean Zamprogno
Kıdemli Reklam Yazarı: Fernando Pellizzaro
Sanat Yönetmeni: Andy Tamayo
Reklam Yazarı: Alexander Allen
Reklam Yazarı: Nellie Santee
Yaratıcı Koordinatör: Cristina Cornejo Ayala
Küresel Prodüksiyon Şefir: Veronica Beach
Yapımcı: Kelly Allen
Kıdemli İş İlişkileri Müdürü: Barbara Karalis
Hesap Yöneticisi Müdür: Carmen Rodriguez
Hesap Yöneticisi: Stefane Rosa
Marka: Burger King
Küresel Müdür: Fernando Machado
Küresel Marka Pazarlama Şefi: Marcelo Pascoa
Kıdemli Küresel Pazarlama Marka Yöneticisi: Rogelio Magaña
Kuzey Amerika Pazarlama İletişimi Yöneticileri: Renato Rossi, Diego Suarez, Nicole Alevizos, Flavia Guetter.
PR: Alison Brod Marketing + Communications
Kıdemli Başkan: Brooke Scher Mogan
Yönetmen: Adrianna Lauricella
Dijital: MullenLowe
Kerry McKibbin, Alison Whisenant, Jimmy George,
Medya: Horizon
Stephanie DeFlora

Görsel: YouTube