Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
William De Morgan’ın Gerçeküstü Dünyası LOEWE Koleksiyonunda

William De Morgan’ın Gerçeküstü Dünyası LOEWE Koleksiyonunda

LOEWE seramik sanatçısı William De Morgan'dan ilham aldığı koleksiyonu için hareketli görüntülerin ve kuklaların yer aldığı bir reklam filmi yayınladı.

İspanyol markası LOEWE İngiliz seramik sanatçısı William De Morgan’dan ilham aldığı koleksiyon için canlı, gerçek dışı bir animasyon filmi yayınladı. Bir Noel hikayesinin anlatıldığı reklam filminin animasyonunda yer alan su samuru, yusufçuk, kuş gibi canlılar William De Morgan fantastik evrenine göndermede bulunurken markanın yeni yıl koleksiyonun da tanıtımını  yapıyor.

60 saniyelik “An Otter’s Tale” filmini BlinkInk prodüksiyon şirketinden Nina Gantz yönetti. Gantz, LOEWE için hazırladıkları kampanyada William De Morgan’ın yaratıcı dünyasının adeta içine daldıklarının ve üretim sürecinden oldukça keyif aldıklarının altını çizdi.

LOEWE koleksiyonunun reklam filmi için izleyicileri alternatif bir dünyaya götürüyor

Reklam filmi koleksiyona özel bir çanta ile Fas evlerini andıran bir avluya giriş yapan model avludaki havuzdan su samurunun çıkışını görmesi ile başlıyor. Duvardaki renkli halıya doğru yürüyen su samuru izleyici de alternatif bir dünyaya götürüyor. Bir dizi maceranın, hareketli görüntülerin, ve kuklaların yer aldığı sahnelerin ardından su samuru De Morgan tarzı seramik bir vazodan çıkıyor. Böylelikle aksiyondan gerçek dünyaya geri dönülüyor. LOEWE koleksiyonu giymiş bir model vazodan çıkıp kukla haline dönen su samurunu alıp çanta olarak omzuna asıyor.

Reklam filminin müziğini 120 kişilik koro seslendirdi

Filmin en ince detaylarına gösterilen özen gösteren ekip koleksiyonun karakterine uygun müzik için Terence Dunn ile çalışmış. Dunn tarafından kampanya için bestelenen müzik 120 kişilik Brighton Festival Korosu tarafından seslendirilmiş. Koro dışında 60 kişilik bir ekip koleksiyonun karakteristik özelliğini belirleyen el işçiliğini yansıtmak amacıyla çeşitli görevlerde reklam filminin kadrosunda yer alıyor. Ekip animasyonda yer alan orman, vadi, çiçek bahçesi ve iskeletler ile dolu mağara da dahil olmak üzere setin çeşitli sahnelerinde kullanılmak üzere kumaşları kesip dikiyor ve sahneyi hazırlıyor.

LOEWE yaratıcı direktörü Jonathan Anderson ise kampanyanın Noel klişelerine meydan okurken De Morgan’ın tuhaf ve eğlenceli koleksiyonun ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Reklam filminde yer alan kuklalar ise Isle of Dogs ve Frankenweenie filmlerinden tanınan kukla yapımcısı Josie Corben tarafından yapıldı.

LOEWE William De Morgan’dan ilham alan koleksiyonunu 15 Kasım’da yayınlanan kampanya filmi ile piyasaya sundu. BlinkInk açık hava ve sosyal medya reklamları için farklı uzunlukta ve formatlarda da işler hazırladı. Reklam filminin kamera arkasın görüntülerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Künye

Müşteri: LOEWE
Prodüksiyon Şirketi: BlinkInk
Yönetmen: Nina Gantz
İdari Yapımcı: Bart Yates
Yapımcı: Janet Smith
DoP: Malcolm Hadley
Sanat Yönetmeni: Gordon Allen
Kukla Tasarımcısı: Josie Corben
Animasyon: Steve Warne, Andy Biddle, Adam M. Watts, Robin Jackson
Post Prodüksiyon Mdürü: Rosanna Morley
Dizgici: Emre Samioglu, Türker Tuncer

Görsel: Youtube, BlinkInk