Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Loewe’un Filizlenebilen Spor Ayakkabısı

Loewe’un Filizlenebilen Spor Ayakkabısı

İspanyol moda markası Loewe, filizlenerek çimen görünümüne kavuşan ayakkabı tasarımını yenileyerek piyasaya sürdü.

Studio Ghibli ile gerçekleştirdiği iş birliğini tamamlayan İspanyol moda markası Loewe, geçtiğimiz yıl Paris Moda Haftası’nda tanıttığı 2023 yılı İlkbahar – Yaz koleksiyonu için özel olarak tasarlanan çim kaplı ayakkabıların güncellenmiş versiyonunu piyasaya sürdü. Loewe, gerçek çim ve bitkileri filizlendiren giysiler ve spor ayakkabılar tasarlamak için İspanyol tasarımcı Paula Ulargui Escalona ile birlikte çalıştı.

Defile öncesinde özel olarak hazırlanan tünel şeklindeki seralarda kapüşonlular, eşofmanlar, kot pantolonlar, ayakkabılar ve dış giyim kıyafetleri üzerinde kedi otu ve chia yetiştirdi. Bitkilerin tazeliğinin korunması için filizlenen giysilerin her biri 20 gün boyunca düzenli olarak sulandı. 90’lı yılların çim adam furyasını hatırlayanlar için Loewe’un moda ile doğayı birleştiren tasarımları nostaljik bir etki yaratabilir.

Defilede tanıtılan gerçek çimenlerle kaplı ayakkabısını yeniden tasarlayan İspanyol moda evi, kullanım ve bakım kolaylığı için çim efekti vererek yeni tasarımını piyasaya sürülebilir hale getirdi. Çimli yüzeyin altında rafya ile kaplı olan yeni spor ayakkabı, geleneksel bir bağcık yapısına ve parmak ucu ile topuğun arkasını saracak şekilde uzayan kauçuk bir tabana sahip. 2013 yılında markanın kreatif direktörü olarak görevlendirilen Jonathan Anderson imzalı koleksiyonun bir parçası olan çimen görünümlü spor ayakkabı, Loewe’un web sitesi üzerinden satışa sunuldu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

LOEWE (@loewe)’in paylaştığı bir gönderi


Görseller: Loewe, Instagram