Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Resimlerle Dolu İç Mekan Resimleri

Resimlerle Dolu İç Mekan Resimleri

Gretchen Scherer, duvarları resimlerle dolu olan tarihi iç mekanları resimliyor.

Gretchen Scherer izleyicisini dünyanın farklı noktalarındaki galerilerin, müzelerin ve tarihi öneme sahip evlerin salonlarında gezintiye çıkarıyor. Roma’daki Borghese Galerisi’nin gösterişli salonları, Stamford’daki Burghley House’un – Elizabeth döneminin ayakta kalan en büyük ve önemli kır evlerinden biri – muhteşem giyinme odasına bir çok mekanı ölümsüzleştirmiş. En önemli detay da yukarıda da bahsettiğim gibi duvarların ve tavanın resimlerle ve heykellerle kaplı olduğu mekanları seçmiş olması.

Scherer, tarihi mekanları içlerindeki gerçek eserlerle birlikte resimliyor

Brooklyn’de çalışmalarını sürdüren sanatçı; freskli tavanları, barok nişleri ve salon tarzı sanat koleksiyonlarını en ince detaylarına kadar eserlerine yansıtıyor. Hem yağlı boya hem de akrilik kullanımında usta. Öncelikle Avrupa’daki gerçek yerlere odaklanan Scherer, mimari detaylardan ve orada kimin yaşadığına dair nesnelerin ortaya koyduğu hikayelerden oldukça etkileniyor.

Scherer, yaklaşık on yıl önce bir arkadaşının ona janr tarihi hakkında bir kitap hediye etmesiyle bu iç mekanları çalışmalarına dahil etmeye başlamış. 20. yüzyıl modernizminin temiz çizgilerinden önce gelen daha dekoratif tarzlara giderek daha fazla ilgi duymaya başlamış “Doğaya yapılan göndermeleri ve tüm süslemeleri seviyorum. Bu eski yerler şu anda yaşadığımız alanlara çok yabancı geliyor, gerçekten başka bir dünya gibiler. Mekanların içi boş ancak o zamanki insanlar sanki her an odaya geri dönebilirmiş gibi hissettiriyorlar.” diyor.

Sanatçı, resimlerin içinde görülen her bir resmin gerçekten de resmini yaptığı mekanın içinde bulunan eserlerin tasviri olduğunu vurguluyor. Salon tarzında veya yerden tavana tablolar asmak, 17. ve 18. yüzyıllarda bir dekorasyon trendiydi. Paris Salonu’ndaki Sanat Akademisi’nin sergilerinde galeri alanlarını sığabilecek kadar çok eserle doldurmak için bu şekilde yerden tavana yerleşim uygulanıyordu. Bu dekorasyon trendinin temeli de bu sergilere dayanıyordu. Kısa süre sonra Avrupa’nın büyük evlerinin dekorasyonlarında da aynı şeyi yapılmaya başladı.

Gretchen Scherer’in üretim süreci ve seçtiği konu, bana Max Dalton’ın ve Juliana Vido’nun aşağıdaki illüstrasyon çalışmalarını anımsattı:

Ünlü Sanatçıları Stüdyolarında Tasvir Eden İllüstrasyonlar

Ünlü Kadın Sanatçıları Atölyelerinde Tasvir Eden İllüstrasyonlar

Görsel: Instagram