Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu AR Gözlüğü İle Sanal Dünyayı Havada Kontrol Edebilirsiniz

Bu AR Gözlüğü İle Sanal Dünyayı Havada Kontrol Edebilirsiniz

Xiaomi, Mobile World Congress 2023'te el hareketlerini takip ederek sanal ve fiziki ortam arasında kolay kontrol imkânı sunan yeni kablosuz artırılmış gerçeklik gözlüğünü tanıttı.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 100 gram ağırlığında ancak katlanabilir olmayan Mijia AR adlı akıllı gözlüğünü tanıtan Çinli elektronik şirketi Xiaomi, Mobile World Congress 2023’te (MWC 2023) gelişmiş bir versiyon ile teknoloji dünyasının karşısına çıktı. Wireless AR Glass Discovery Edition adlı kablosuz artırılmış gerçeklik gözlüğünü tanıtan Xiaomi, el hareketlerini takip edebilen ve retina düzeyinde göze yakın bir ekrana sahip olan cihazıyla benzerlerinden farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Sanal ve fiziki alan arasında kolay kontrol imkânı sunan Wireless AR Glass Discovery Edition ile el hareketlerini kullanarak sanal ortamda boyutlandırma ve kaydırma yapılabiliyor. Kullanıcılar havada parmak uçlarıyla yazı yazabilir, bir derginin sayfalarını çevirebilir veya havadaki sanal bir düğmeye dokunabilirler. Hareket tanıma alanı olarak kullanıcının iç parmak boğumlarına odaklanan cihaz, kullanıcıların akıllı telefona ihtiyaç olmadan uygulamaları seçme ve açma, sayfaları kaydırma ve başlangıç ​​sayfasına dönmek için uygulamalardan çıkma gibi günlük uygulama kullanım işlemlerini gerçekleştirmesine de olanak tanıyor.

126 gramlık ağırlığıyla Mija AR kadar hafif olmasa da, Xiaomi Kurucusu ve CEO’su Lei Jun Twitter hesabından yaptığı paylaşımlara göre gözlüğün üretiminde kullanılan magnezyum-lityum alaşım ve karbon fiber gibi havacılık sınıfı malzemeleri tasarıma dayanıklılık kazandırıyor. Ayrıca on binlerce baş hareketi izleme veri örneği analiz edilerek ağırlık merkezi, bacak mesafesi, açı, burun desteği gibi ayrıntılar kalibre edilmiş. Meta’s Quest Pro ile aynı çipi kullanan Xiaomi’nin AR gözlüğü, güç kaynağı olarak bizzat şirketin geliştirdiği silikon-oksijen anot bataryayı kullanıyor.

1.200 nit parlaklık sunan micro OLED ekranlara sahip olan cihaz, elektrokromik diğer bir ifadeyle renk değiştirebilen lensleri sayesinde sanal dünyaya odaklanılması gerektiğinde ekranı otomatik olarak karartabiliyor. Bunun yanı sıra miyop kullanıcılar için gözlüklere takabilecekleri lens benzeri bir aparat sunan Wireless AR Glass Discovery Edition ile kullanıcılar numaralı kontakt lens veya başka bir gözlük kullanmak zorunda kalmayacaklar. Wireless AR Glass Discovery Edition’ın tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Xiaomi, Twitter, Youtube