Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Realmax’tan Muazzam Geniş Açılı Bir Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

Realmax’tan Muazzam Geniş Açılı Bir Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

CES 2018'de karşımıza çıkan Realmax Qian artırılmış gerçeklik gözlüğü şimdiye kadar yapılmış en geniş açılı görüş alanını bizlere sunuyor.

CES 2018’de artırılmış gerçeklik pazarının daha da geniş bir yelpazeye dönüşeceği düşünülüyordu. Hong Kong merkezli Realmax de artırılmış gerçeklik üzerine çalışıyor. Girişim görenleri, deneyenleri heyecanlandıran bir artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü sunmayı başardı. Şirket, ileri seviyeye ulaştırdıkları bir prototipi CES 2018’de sergiliyor. İleri seviye derken son kullanıcıya hazır ürün anlamayın. Teknolojik olarak ileri seviye, görünüş olarak henüz son ürün mü bilmiyoruz. Realmax’in gözlüğü rekabeti kızıştıracak gibi duruyor ama. Realmax Qian isimli ürün artırılmış gerçeklik gözlükleri arasında şu an için yapılmış en geniş görüş alanına (FOV) sahip gözlük. HoloLens de dahil bu AR cihazlara.

Realmax, CES’te Realmax Qian’la iki farklı demo denetiyor. Biri okyanusta geçiyor, bir deniz kızı ve balık okulunu gösteriyor. İkincisinde ise 3B bir Dünya haritası var. Deneyenler demolarının henüz görüntü kalitesi olarak üst seviyeye çıkmadığını söylüyor. Fakat görüş açısının genişliği her deneyeni etkiliyor. Realmax Qian 100,8 derece görüş açışı sağlıyor. Bu da Dreamworld’un 100 derecelik görüş açılı Dream Glass gözlüğünü ve Meta Company’nin 90 derecelik görüş açılı Meta 2 gözlüğünü aşması demek oluyor.

try another world – Realmax Qian (PRNewsfoto/Realmax)

Estetik Olarak Gelişecek Ama Bu Görüş Açısıyla Piyasayı Etkileyecek

Görüş açısının 100 dereceden fazla olması gerçekten çok etkileyici ve çok önemli bir gelişme. Şu an piyasadaki en gelişmiş ürünlerden olan Microsoft’un HoloLens’i 35 derece civarındaki küçük bir görüş alanına sahip mesela. Bu da yaratılan alanın göz seviyesinde yüzen bir kağıt destesi gibi olmasını sağlıyor. Yani küçük bir boyutta kalıyor. Realmax Qian ise görüntüleri neredeyse geniş açıyla yansıtıyor. Bu da çevresel bir görüş sağlıyor bizlere. Şirket bu geniş açıyı elde etmek için dalga kılavuzu ve serbest form teknolojisi gibi bazı tescilli optiklerden faydalanıyor. Görüntünün yansıtılması ve kullanıcının gözlerine kadar izlediği yol, dalga kılavuzu ve serbest form teknolojisi kombinasyonu ile kontrol ediliyor.

Realmax Qian, tabii ki HoloLens ile aynı nesne ve derinlik algılama özelliklerine sahip değil. Microsoft temelde Kinect’in iç kısımlarını alıp onları geliştirmişti. Ancak Realmax Qian başlangıç olarak, el hareketlerini saptarken Leap Motion’ı gözlüğün üstüne takarak kullanıyor. Bu sayede, hareketi izleme ve sanal nesnelerle etkileşime geçme gibi komutları gerçekleştirebiliyor.

Realmax CTO’su Nigel Burton, Realmax Qian için, “ürünümüzün teknik bir atılım olmasını umuyoruz. Geniş açılı bir görüş alanına sahip giyilebilir AR gözlükleri cazip bir fiyatla sunmayı hedefliyoruz” diyor. Realmax Qian bu yılın üçüncü çeyreğinde 1.500 dolardan satışa çıkarılacak. Şirketin pazarda büyük oyuncularla ne derece rekabet edeceğini hepimiz takip edip göreceğiz ama 100 dereceden fazla geniş görüş açısıyla bir fark yaratacağı kesin.

Görsel: Twitter, Youtube, PRnewswire