Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Slack’ten Microsoft’un Benzer Kampanyasına Ok Boomer Tepkisi

Slack’ten Microsoft’un Benzer Kampanyasına Ok Boomer Tepkisi

Slack geçtiğimiz gün Twitter'dan yaptığı paylaşım ile Microsoft'u kendilerinin önceden yapmış olduğu reklam kampanyalarına benzer kampanya yapmakla itham ediyor.

Slack ve Microsoft şirket içi mesajlaşma ve haberleşme konusunda rakip iki büyük rakip. Microsoft, 2016 yılında tanıttığı Teams ürünü ile birlikte Slack’e rakip olurken Slack de The New York Times’a verdiği tam sayfa reklam ile resti görmüş ve Microsoft’a tavsiyeler vererek bu alanın öncüsü olduğunun mesajını vermişti.

İkilinin arasındaki rekabet yıllar içerisinde devam ederken buna bağlı olarak atışmaları da sürüyor. Slack geçtiğimiz gün Twitter’dan yaptığı paylaşım ile Microsoft’u kendisine benzer reklam kampanyası yapmakla itham etti. Şirket, Nisan 2019’da gerçekleştirdiği Frontiers, Ağustos 2019’daki State of Work kampanyasını Microsoft’un geçtiğimiz günlerde yayınladığı The Art of Teamwork kampanyası (buradan izleyebilirsiniz) ile karşılaştırıyor.

 

Slack kullanıcılara daha iyi olanı seçin çağrısı yapıyor

Slack, Twitter üzerinden paylaştığı videoda Microsoft’un kendilerinin konseptini kopyaladığını ima ederken paylaşımı bir internet meme’i olan ve aslında meme’den öte bir anlam taşıyan “ok boomer” metni ile yaptı. 2. Dünya Savaşı sonrası doğan “Baby Boomers” kuşağı ile “Millennial” kuşağı arasındaki çatışmanın sonucunda ortaya çıkan ok boomer terimi daha katı ve kuralcı olan Baby Boomers kuşağına bir tepki içeriyor. Slack, yaşlı kuşağın gençlere dikte etmiş olduğu kurallar sonucu genç neslin onları tiye alarak cevap vermesi ile ortaya çıkan bu terimi kullanarak Microsft’a bir nevi “eski kafalı” tabiri de yapıyor. Böylelikle Microsoft’a göre daha genç nesil bir girişim olan Slack kendisini millennial kuşağın yanında konumlandırmış oluyor. Microsoft’u yaratıcı olmamakla ve kopya çekmekle itham ediyor. Aradaki benzerliklere vurgu yapan Slack kendilerinin bu konuda da öncülük ettiğine gönderme yaparak kullanıcılara daha iyi olanı seçmelerini tavsiye ediyor.

Microsoft geçtiğimiz Salı günü yayınladığı reklam filmi ile birlikte Teams uygulamasının 20 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanıldığını açıklamıştı. Bu sayı Slack’in geçtiğimiz ay bildirdiği 12 milyon kullanıcı sayısının neredeyse iki katı.

İki şirket arasındaki “aktif kullanıcı” rekabeti

Slack, Microsoft’un kullanıcı sayısındaki fazlalığın sorgularken Microsoft da “aktif kullancı” olarak tabir ettiği kişilerin kimleri kapsadığını açıkladı. Office 365 başkan yardımcısı Jared Spataro aktif kullanıcıları son 28 günlük dönemde masaüstü, mobil ve web üzerinden işlem yapan müşterilerin gerçekleştirmiş olduğu eylemlere bakarak hesapladıklarını söyledi. Bu eylemler arasında sohbet başlatmak, arama gerçekleştirmek, dosya paylaşmak, belge düzenlemek gibi işler yer alıyor. Spataro kullanıcı sayısı hesaplanırken otomatik önyükleme gibi bazı pasif eylemlerin sayımda kullanılmadığını da bildirdi.

Microsoft’un Temmuz ayında da yaptığı açıklamada Teams’in 13 milyon kullanıcısı olduğunu açıklamıştı. 4 aylık süreçteki sıçrama düşünülürse iki şirket arasındaki kullanıcısı sayısı rekabeti ve buna bağlı olarak atışmaları da devam edecek gibi gözüküyor.

Görsel: Twitter