Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Slack’ten Yeni Rakibi Microsoft Teams’e Tam Sayfa Açık Mektup

Slack’ten Yeni Rakibi Microsoft Teams’e Tam Sayfa Açık Mektup

Microsoft'un Slack'e rakip olarak geliştirdiği düşünülen ve henüz lanse edilmeyen yeni ürünü Teams için Slack New York Times'a tam sayfa ilan verdi.

Şirket için mesajlaşma ve haberleşme konusunda Slack, e-postaya alternatif olarak konumlandırılmasıyla büyük bir ivme yakalamış ve 4 milyon günlük aktif kullanıcıya hizmet verir olmuştu. Slack, aralarında IBM, eBay, EA, Pinterest, TIME, ve LinkedIn gibi şirketlerin de yer aldığı müşteri portföyüyle büyüyüp Fortune 100 listesine 28. girmeyi başarmıştı.

Microsoft ise 2 Kasım akşamı New York’ta düzenlediği Office 365 etkinliğiyle Slack’e rakip olacak yeni ürünü Microsoft Teams‘i tanıttı. Gruplar ve takımlar odaklı bu mesajlaşma uygulaması Office 365 dahlinde çalışacak. Belirli konular ve görevler dahilinde takım içi iletişimi diğer Office 365 yazılımlarıyla entegre çalışarak sunuyor. Ve bunun dışında 85 mesajlaşma botu da destek sunuyor.

Microsoft TeamsTüm bu özellikleriyle ayan beyan Slack’e rakip olan Microsoft, Teams’i duyurmadan önce aynı günün sabahında The New York Times’da bir açık mektupla karşılaştı. Slack’in kurucusu Stewart Butterfield‘ın attığı bir tweet ile yayılan bu tam sayfa reklam Microsoft’a Teams’in kalıcı bir ürün olması için yapması gerekenler hakkında öğütler veriyor.

Slack’in blogunda da yayınlanan yazıda dostane tavsiyeler sıralanırken sevgiyle yapmak, açık bir platform sunmak ve şeffaflık gibi konular öne çıkarılıyor. Ve son olarak Slack’in bir yere gitmeyeceğini vurguladı.


1981’de Apple da kişisel bilgisayar üretmeye başlayan IBM’e The Wall Street Journal’a verdiği bir reklam vermişti.


Görsel: Stewart Butterfield