Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En Başarılı Marka Vine’ları

En Başarılı Marka Vine’ları

Geçtiğimiz hafta kapatılacağı duyurulan Vine'da markaların en çok ilgi görmüş olan videolarına hep birlikte bakalım.

Son 1 yılda kullanıcı sayısındaki artış rakiplerine göre düşük kalan Twitter, geçtiğimiz günlerde değer kaybetmiş olması ve %9’lik küçülme kararı alması ile gündeme gelmişti. Twitter’ın grafiğindeki bu düşüşleri, geçtiğimiz hafta Twitter’ın kısa video paylaşım uygulaması Vine’ın kapatılacağı haberi izledi. Snapchat ve Instagram’ın popülerliklerini artırması ve Vine’da büyük kitlelere ulaşan kişilerin bu platformlara kayması da Vine’a duyulan ilginin git gide azalmasına sebep olmuştu. Bir yandan da Twitter’ın kısa video yerine canlı yayın formatına odaklanarak Periscope‘a ağırlık verdiğinin sinyallerini gördük. Önümüzdeki aylarda kapanması beklenen Vine uygulaması için henüz kesin bir tarih verilmiş değil. Kapanma süreciyle ilgili duyurular Vine’ın blogundan ve Twitter’daki Vine hesabından yapılacak. Mobil uygulama yayından kalktıktan sonra da web sitesinin bir süre hizmet vereceğini açıklayan yetkililer, “şimdi Vine videolarım ne olacak?” diye telaşlanan kullanıcıların yüreğine bir nebze de olsa soğuk su serpti.

Vine’ı kullanıcılar için çekici yapan şey, 6 saniye içinde mesajını vermek konusunda kullanıcıya meydan okumasıydı. Elbette pazarlama profesyonelleri için bu meydan okuma daha büyük bir zorluk anlamına geliyordu. Pazarlama dünyası, Vine ile risk almak ve insanlarla bağ kuran hikayeler anlatmak konusunda sıkı bir antrenman yapmış ve sınavı geçmiş oldu. Vine’ı aktif kullanan markaların son dönemde çoğunlukla Snapchat’e geçiş yapmakta olduğunu da gözlemliyoruz.

The Drum için en çok izlenen marka Vine’larını düzenli olarak analiz eden “kısa formatlı sosyal medya videosu uzmanı” Burst Insights, Vine istatistiklerine bir kez daha dalarak en çok loop’lanan Marka Vine’larını su yüzüne çıkarmış. Burst’un 28 Ekim’de yayınladığı çalışmanın sonuçlarına göre en çok izlenen markalar hangileriymiş birlikte bakalım.

10- Jolly Rancher

Jolly Rancher, sloganı “keep on sucking” (emmeye devem et) olan bir sert şeker markası. Şu anda markanın Twitter hesabına baktığınızda, hakkında kısmında Snapchat kullanıcı adını not düştüğünü görülüyor.

https://vine.co/v/eJU9ZV0dvgd/
9- GoPro

En çok izlenen Vine’lar arasında aksiyon kamerası GoPro’ya ait bir video olması pek şaşırtmıyor insanı.

https://vine.co/v/iHBrJMjmEI5/

8- WWE

World Wrestling Entertainment, senaryoya dayalı güreşler sahneleyen Amerikalı bir eğlence şirketi.

https://vine.co/v/ejuezwJKvme/
7- FC Barcelona

Barcelona Futbol Kulübü resmi hesabı.

https://vine.co/v/OFulieTLzrQ/

6- VineVine’ın kendi uygulamasıyla ilgili kapsamlı bir güncellemeyi duyurduğu video.

https://vine.co/v/MLzJOvT7FDr/
5- MLB

Major League Baseball (Amerika Ulusal Beyzbol Ligi), en üst seviye profesyonel beyzbol oynanan lig olarak anılıyor.

https://vine.co/v/eEdvmvFOj5A/
4- NBA

King James olarak da tanınan LeBron Raymone James’in müthiş basketi.

https://vine.co/v/eWhhnDI21zZ/
3- Toronto Raptors

Kanadalı profesyonel basketbol takımı Toronto Raptors, NBA’in Kanada’ya ilerleyişinin başka bir deyişle Atlantik grubunun bir parçası olarak kurulmuş. Tabii videoda maçı izlemeye gelmiş olan Kanadalı rap şarkıcısı Drake’i görüyoruz.

https://vine.co/v/iz3AZDmYYKE/
2- Downy

Bir çamaşır yumuşatıcısının ilk 3’e girmiş olması büyük başarı olsa gerek.

https://vine.co/v/iFwi6hnbOZh/
1. Louis Vuitton

Sergi sarayı olarak inşa edilmiş olan Büyük Saray’da (Grand Palais) Louis Vuitton sergisinde el işçiliğini sergileyen ustanın görüntüleri.

https://vine.co/v/iWEb33jjegr/
Görsel: Vine