Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New York Times Twitter’ın Yeni Bir Özelliğini Deniyor

New York Times Twitter’ın Yeni Bir Özelliğini Deniyor

Twitter'ın makaleler içinden alıntı yaparak tweet'lemeyi kolaştıran uygulamasını ilk deneyen mecra The New York Times oldu.

New York Times (@nytimes) geçtiğimiz hafta Twitter’ın yeni bir özelliğini deneyen ilk mecra oldu. Bu özellik internette erişilen makaleler içinden altıçizili cümleleri alıntılayıp hikayenin içinden anında tweet’e dönüştürüyor. Diğer bir deyişle siz bir makaleyi okurken önemli bulduğunuz bir kısmı kopyalayıp yapıştırmak yerine yalnızca üzerine tıklayarak Twitter’a gönderebiliyorsunuz.
Mobil veya tabletten erişimlerde büyük kolaylık sağlayacak uygulama Twitter açısından da paylaşım oranını fazlasıyla artıracağı için büyük avantaj sağlayacak.

Uygulamanın ilk kullanıldığı makaleThe God of ‘SNL’ Will See You Now oldu.

İlk deneme için seçilen makaleden birkaç paragraf aşağıda, tüm makale ve makalenin her cümlesi değil, editörün seçtiği tabiri caizse ‘tweetable’ cümleler üzerine tıkladığınız anda tweetlenebilir hale getirilmiş. İlk fotoğraf makaleden, ikincisi ise tıkladığınızda gönderilmeye hazır tweet.

Elbette sistem makalenin alıntı yapmak istediğiniz kısmını daha derli toplu bir hale getirip tweetliyor, kullanıcıyı yalnızca 140 karakterde vermek istediği mesajı verebilme çabasından kurtardığı için bile tercih edilebilir bir uygulama.
Topsy’den alınan verilere göre bu makale geçtiğimiz ay en çok tweetlenen 500 makalenin ortalama tweetlenme sayısına göre tam 11 kat daha fazla tweet gönderimi sağlamış.