Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Starbucks Taze Meyve Suları Whole Foods’ta

Starbucks Taze Meyve Suları Whole Foods’ta

Starbucks, taze meyve suyu markası Evolution Fresh'i Whole Foods Market zincirinde pazarlayacak.

Starbucks’ın marka genişletme, yeni segment yaratma çalışmalarını hep ilgiyle izliyoruz. Hazır (granül) kahve işine Via markasıyla girişlerini ve dondurmaları 2009’da yazmıştım mesela Bigumigu’da.

Adeta yenilikle beslenen, ama birçok rakibine göre (Coca-Cola diyelim örneğin) daha genç bir marka olan Starbucks, tüm kategori ve pazarlara balıklama dalmak yerine, odakta hep bir marka ruhunu tutup, potansiyel genişlemeleri bu marka ruhuna katkıda bulunacak şekilde planlamaya çalışıyor.
2011’de taze meyve suyu şirketi Evolution Fresh’i satın alan Starbucks, geçtiğimiz yıl ilk meyve suyu barlarını açmıştı. Bugünlerde duyurulan habere göre Starbucks, Evolution Fresh’in Whole Foods Market zincirinde yer almasıyla ilgili bir anlaşma yaptı. Whole Foods, dünyanın en büyük organik ve doğal gıda ürünleri odaklı market zinciri. Erişiminin yanı sıra, konumlandırma için de oldukça önemli ve yükselen bir marka. Starbucks, Whole Foods içindeki köşe barlarında meyve suyu dışında Evolution Harvest markasıyla taze ürünler, meyve salataları da satacak.
Son olarak Starbucks’ın yoğurt pazarına da adım atma hazırlığında olduğunu hatırlatalım.