Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En Popüler İçerikleri Takip Eden Analiz Servisi Parse.ly

En Popüler İçerikleri Takip Eden Analiz Servisi Parse.ly

İçerik optimizasyonu servisi Parse.ly'nin yayıncılara popüler içerikler hakkında gerçek zamanlı bilgi veren servisi Dash yatırım aldı.

Parse.ly içerik performansı analizi yapıp bunu raporlayan bir servis. Basın-yayın alanında çalışanlar için en çok konuşulmakta olan konuları, popüler linkleri, yükselmekte olan diyalogları ve kaynaklarını bir araya toplayıp analiz ediyor ve yazarlara, editörlere bir sonraki yazılarının konusu hakkında fikir vermesi için veri sağlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=clKpU9ygaCA
Gerçek zamanlı internet trafiğini, sosyal etkileşimleri, global trendleri optimize eden Parse.ly 2009 yılında kurulmuş ama yeni ürünü Dash’i yeni yeni tanıtıyor. Dash ile kullanıcı hangi post ya da makale daha çok okunuyor bilgisini gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor; bunun için birçok veriyi farklı yerlerden topluyor. Yazarlara hangi konunun popülaritesinin arttığı ya da azaldığı konusunda bilgi vererek bir sonraki yazılarını şekillendirmeye yardımcı oluyor.
Geçtiğimiz hafta servis bu platformu geliştirmesi için Grotech Ventures liderliğinde Blumberg Capital, ff Venture Capital ve FundersClub tarafından 5 milyon dolar yatırım aldı.
Parse.lyArs Technica, Mashable, Atlantic Media, Meredith ve Thomson Reuters tarafından şimdiden kullanılıyor bile.
Bir başka yeni özelliği Authority Report‘u tanıtan servis artık aylık raporlar sunuyor, geçtiğimiz ay en çok hangi içeriklerin ilgi gördüğüne dair.