Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New York Moda Haftasını Pinterest’ten Takip Edin

New York Moda Haftasını Pinterest’ten Takip Edin

Pinterest, önümüzdeki hafta gerçekleşecek New York Moda Haftası'na özel bir hub yarattı.

Pinterest’in patlama yaşadığı günlerde bağlantısının kurulması çok zor olan sektörlerden markalar dahi bu ağda yer almaya çalıştı, o günlerde de en çok söylenilen her markanın her sosyal ağda bir varlık sürdürmesinin çok da iyi bir fikir olmadığıydı.

Pinterest belki o günlerdeki kadar konuşulmuyor fakat moda sektörü için hala doğru adres. Digitas’ın sunduğu verilere göre moda ve perakende alanından görsellerin her biri ortalama 46 repin alıyor. Rich Relevance verileri gösteriyor ki Pinterest trafiği Facebook’a nazaran daha çok alışverişe dönüşüyor ve para harcatıyor. Bu nedenle New York Moda Haftası için de Pinterest boş durmuyor.


Önümüzdeki perşembe başlayacak olan New York Moda Haftası’nda tüm modeller, moda tasarımcıları, moda bloggerları ve diğer tasarımcılar tek adreste toplanacak. Orada olamayanlar ise önümüzdeki sezonun trendlerini Pinterest’te açılan özel sayfadan takip edebilecek.
Bu sayfa üzerinden kimi şovların kamera arkası görüntüleri dahi yayınlacak, buna Michael Kors’un tasarımları da dahil.
Elle, Garance Dore, Huffington Post Style, Into the Gloss, Kate Spade, Lucky Magazine, Man Repeller, Maybelline, Oscar de la Renta ve Nordstrom gibi markalar ve moda kaynakları kendilerine ait boardlarda ayrı ayrı içerik üretecekler ve bu özel sayfa içinde yerlerini alacaklar.
Geçen yıl Wall Street Journal Pinterest üzerinde bir board açarak orada kamera arkası görüntüler gibi içerikler sağlamıştı. Pinterest’in kendisinin ise moda haftasına özel proje geliştirmesinin ilk yılı bu.