Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mühendislikle Moda Tasarımını Birleştirmek

Mühendislikle Moda Tasarımını Birleştirmek

Moda tasarımcısı Cameron Hughes, yüksek teknolojili hareketli giysiler ve aksesuarlar tasarlıyor.

28 yaşındaki tasarımcı Cameron Hughes, ustalıkla yerleştirilmiş motorlar sayesinde hareket eden tasarımlarıyla TikTok’ta milyonlarca insanın ilgisini çekiyor. Nefes alıp veriyor gibi hareket eden tüylü elbise, onun mühendislik ve programlama becerilerini ortaya koyan en çarpıcı parçalardan biri.

Syracuse Üniversitesi’nde güzel sanatlar lisans eğitimini tamamlayan tasarımcı, aynı okulda mühendislik dersleri de alıyor. Kreasyonları çok fazla planlama ve programlama gerektiriyor ve tamamlanması aylar sürebiliyor. Hughs’ın en büyük hayalleri; Lady Gaga’yı giydirmek, hazır giyim koleksiyonuna sahip olmayı ve New York Moda Haftası’nda bir defile düzenlemek.

Cameron Hughes’un tasarımları TikTok’ta milyonlarca beğeni topluyor

New York’lu moda tasarımcısı Vogue’a verdiği bir röportajda, başlarda yalnızca uğraşmaktan zevk aldığı için bu tasarımları yaptığını, arkadaşlarıyla buluştuğunda giyebileceği kıyafetler yarattığını belirtmiş. Ancak pandemi sırasında gece hayatının tamamen durmasıyla yüzünü tamamen TikTok’a dönmüş. Şu anda Tiktok’ta 520 bini aşkın takipçiye sesleniyor. Videoları milyonlarca beğeni alıyor ki bunların içinde en çok beğenilen de yukarıda bahsettiğim mor tüylü elbise. Kısacası, elbiseyi beğensek de beğenmesek de ortada bir başarı olduğu ve geniş kitlelerden ilgi gördüğü aşikar. Zira bu mor tüylü elbise, şov dünyası söz konusu olduğunda gerçekten aranan kan gibi duruyor. Son günlerde ise Aurdino kullanarak kanat çırpan kelebeklerle süsleyeceği bir elbise üzerinde çalıyor. Düğmesine basınca dikey eksende istediğiniz metnin çıktısını alan printer elbise de en çok beğenilenler arasında. Bu elbiseyi ABD’deki başkanlık seçimleri sırasında tasarlamış. Bu nedenle “vote” (oy ver) metninin çıktısını alırken çektiği videoyla tanıtmış. Dönerken eteğindeki parçaların renk değiştirdiği motorlu bir elbise de yine ne çok konuşulan işlerinden biri.

Hughs yine Vogue’a yaptığı açıklamada; nefes alan elbiseyi hazırlamanın zor olduğunu ve yapımınon çok uzun sürdüğünü belirtmiş. Bunun nedeni de elbiseye uyum sağlayacak kadar küçük motorlu sistemler bulmak zorunda kalması. Tüylerin istediği gibi hareket etmesi için motorları programlamadan önce her şeyi 3B baskı, boya ve dikişle bir araya getirmesi gerekmiş. Tasarımcı mini vloglar aracılığıyla takipçilerine tasarım sürecinin aşamalarını da gösteriyor.

Diğer çalışmalarından örnekler: 

Görsel: Instagram