Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2015 New York Moda Haftası’na GIF Ürünü Maskot: Fuzzy Dude

2015 New York Moda Haftası’na GIF Ürünü Maskot: Fuzzy Dude

John McLaughlin tarafından yaratılan Fuzzy Dude, New York Moda Haftası'na renk katması dışında Champions Against Bullying derneğine farkındalık yaratıyor.

Geçtiğimiz hafta başlayan New York Moda Haftası‘nda dikkat çekenler arasında etkinlikte görmeye alışık olmadığımız biri daha vardı. Kocaman gözlü, rengarenk tüy fıçısı niteliğindeki üç boyutlu animasyon ürünü yaratıklardan bahsediyoruz. Her ne kadar pofidik bir his verse de animasyon ürünü olan bu yaratıkların etkinliğe katılan pek çok isimle hatırasının olduğunu görüyoruz, buna Vogue genel yayın yönetmeni Anna Wintour da dahil. 

Daha gerçekçi bir anlatıma dönersek; hareket tasarımcısı John McLaughlin pek çok model, tasarımcı ve gazetecinin görüntüsünü söz konusu yaratıklarla birleştirip GIF portreleri yarattı. Fuzzy Dude adını koyduğu yaratıkları yaratması ise tasarımcının Cinema 4D’de yaptığı dinamik ve saçlı yüzey denemelerine dayanıyor

Yaratıkların bu yılki moda haftasının adeta maskotu haline gelmesinin temelinde ise tasarımcının Champions Against Bullying adlı kar amacı gütmeyen kuruluşla yaptığı iş birliği var. Çocuklara şiddetin, korkunun ve sınırlamaların olmadığı bir eğitim ortamı yaratmayı amaçlayan kuruluşun Twitter sayfasıyla #NYFWFuzzies etiketi üzerinden Fuzzy Dude’un buradaki maceralarını takip edebileceğiniz gibi, GIF portrelerini tasarımcının güncellenen Tumblr hesabında da bulabilirsiniz. 

Kaynak