Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jacquemus’un CGI Ürünü Dev Çantaları Bu Kez Gerçekten Sokakta

Jacquemus’un CGI Ürünü Dev Çantaları Bu Kez Gerçekten Sokakta

Attığı her adımla sosyal medyada viral olan Fransız moda markası Jacquemus, geçen senenin en çok konuşulan CGI işi olan dev Bambino çantaları gerçek hayata taşıdı.

2023 yılına damga vuran yaratıcı CGI trendi, bir anda tüm markaların bir yerinden tutmak istediği bir akımdı. Ve bu çılgınlığa dönüşen teknolojik pazarlama trendinin öncülerinden biri de yaptığı her işle sosyal medyada mutlaka bir etki yaratan Fransız moda markası Jacquemus oldu. Paris’in kalabalık caddelerinde gezdirdiği, 3D sanatçısı Ian Pagdam’ın elinden çıkan CGI ürünü dev Bambino çantalarla o dönem büyük bir etki yakalayan Jacquemus, bu kez bu ikonik işi gerçek dünyaya taşıyor.

Bambino’lar Tam Bir Yıl Sonra Gerçekten Paris Sokaklarında

İsmi pazarlama terminolojisine “Süper gerçekçi sahte reklamlar” (Super-Real Fake Ads) olarak geçen ve insanın görsel algılarıyla oynayacak kadar gerçekçi şekilde kurgulanmış CGI kampanyalarına artık hepimiz az çok aşinayız. İzleyicinin zihninde anlık bir karmaşa ve ikna etkisine yol açmak adına sanki basit bir iPhone kamerasıyla özensizce çekilmiş gibi servis edilen bu reklamlar, yarattığı bu etki nedeniyle hem seviliyor hem de eleştiriliyor.

İşte ortaya koyduğu podyum şovlarından katalog çekimlerine kadar her işiyle kreatif yönünü konuşturan Fransız moda markası Jacquemus, bu “Süper gerçekçi sahtelik” olgusuna tersten bakarak, geçtiğimiz sene ortaya koyduğu CGI işini hafifçe tiye alan yeni videosunu 8 saniyelik bir Instagram videosuyla tanıtıyor. Jacquemus’un bu videoyu, daha önce viral olan CGI içeriklerinin birinci yıl dönümünde paylaşması ise markanın konuya olan alaycı bakış açısını yansıtıyor.

 

 

Görsel: Facebook, Jacquemus