Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dışarı Sızdırılmış Şirket İçi Eğitim Videoları Gibi Kurgulanan Reklamlar

Dışarı Sızdırılmış Şirket İçi Eğitim Videoları Gibi Kurgulanan Reklamlar

Carl's Jr'ın bedava hamburger günü için hazırlanan reklam serisinde, çalışanların restoranlara akın eden müşterilerle nasıl başa çıkabilecekleri mizahi bir yaklaşımla anlatılıyor.

Carl’s Jr, bedava burger gününü esprili bir kampanyayla duyurdu. Austin merkezli yaratıcı ajans Callen ile işbirliği yapan fast-food zinciri, aç müşterilerin bedava yemek için akın etmesi beklenen durumlarda çalışanları  bu kaosa hazırlamayı amaçlayan bir dizi eğitim videosu yayınladı. Aslında bunlar eğitim videosu değil, “dışarıya sızdırılmış” bir eğitim videosuymuş gibi çekilen reklam filmleri idi.

Super Bowl’a hazırlık sırasında başlatılan, bu sahte belgesel tarzı kliplerde, gizlilik sürekli vurgulanan bri mizah unsuru halini almış. Hatta YouTube’daki paylaşım metni ve beceriksizce girilen etiketlere de göz atmanızı tavsiye ederim. Bular da gizliliği vurgulayan ama hiç de gizlenemeyen bir mizah unsuru olarak oldukça yaratıcı bir şekilde kullanılmış. Videolarda genel olarak 12 Şubat bedava burger gününde beklenen açgözlü burger delisi müşteri ordularıyla nasıl başa çıkılacağı konusunda şakacı tavsiyeler veriliyor. Carl’s Jr çalışanlarına, aç kitleleri yatıştırmaktan burger diplomasisi sanatında ustalaşmaya kadar birbirinden absürt örneklerle sesleniliyor.

Aç zombi sürüsü gibi akın eden müşterilerle nasıl baş edilir?

CMO’nun özür videosu de mizahın parçası!

Carl’s Jr, “yanlışlıkla” yayınlanan bu videoların yanı sıra, ayın çalışanları için testlerle ve şakalarla dolu sahte bir internet sitesi de hazırlamış. Bununla da yetinmemiş, CMO’nın bu videoların dışarı sızması nedeniyle özür dilediği bir video da hazırlanmış:

Görsel: Carl’s Jr