Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wombly, Adapte Edilebilen Giysilerle Özel Gereksinimli Çocukların Hayatına Dokunuyor

Wombly, Adapte Edilebilen Giysilerle Özel Gereksinimli Çocukların Hayatına Dokunuyor

Berlin merkezli çocuk giyim markası Wombly, prematüre bebeklerin yanı sıra protez, kateter ve stoma torbası gibi medikal destekler kullanmak zorunda olan miniklere özel giysiler tasarlıyor.

Minicik bebekler için tasarlanmış cicili bicili giysilere ve aksesuarlara bayılmamak ne mümkün? Bebek bedenine göre ölçeklendirilmiş etekler, elbiseler, jean pantolonlar ve sweatshirtler artık her geçen gün daha da trendlere uygun şekilde piyasaya sürülüyor. Ancak çocuk giyim dünyasında tüm bu gelişmeler yaşanırken, maalesef bazı dezavantajlı çocuklar, medikal durumları nedeniyle bu güzelim giysileri giyme şansına sahip olamıyorlar. İşte Berlin merkezli butik çocuk giyim markası Wombly, medikal nedenlerle giysi bulmakta zorlanan çocuklar ve onların zorlanan ebeveynlerinin hayatını kolaylaştırıp güzelleştirmek için özel durumlara uyumlu ve neşeli giysiler tasarlıyor.

Markanın İlhamı Sadece 685 Gramlık Bir Bebek

Aslında bu markanın hikayesi de diğer pek çok iş gibi ihtiyaçtan, kuruculardan biri olan Lena‘nın yeğeninin oldukça erken haftalar sadece 685 gr olarak doğan bir prematüre bebek olmasıyla başlıyor. O zorlu dönemde, bir de bebeğe uygun giysi bulmakla uğraşan Lena ve ailesi bu dönemden fazlasıyla etkileniyor ve sonraki yıllarda Wombly için ilk adımlar atmaya başlıyor. Günümüzde prematüre bebek giysileri alanındaki büyük eksiklik öyle büyük ki, bazı ebeveynler zamanından önce dünyaya gelen ve bu yüzden çok küçük ve kırılgan olan bebeklerine oyuncak bebek giysileri giydirdiklerini belirtiyorlar.

2022 yılında prematüre giysileriyle başlayan yolculuk, bir süre sonra protez, kalıcı kateter ve stoma torbası gibi bedenden ayrılmaması gereken medikal yardımcılar kullanmak durumunda olan miniklere de dokunuyor ve Wombly, çıtçıtlı tasarımı ile saniyeler içinde giyilip çıkarılabilen eşofmanlar ve kateterle bile kolayca kullanılabilen tişörtleri ürün gamına ekliyor. 

Bir çocuk için kullanması en zor medikal yardımcılardan biri olan stoma torbasına uyumlu giysileriyle de ebevenylerin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen marka, tüm bu fonksiyonel giysileri yaparken bir yandan da cinsiyet nötr bir tasarım dili benimsiyor.

Markanın sürdürülebilirlik ve iletişim uzmanı Julia Graner markanın sürdürülebilirlik konusundaki misyonunu şöyle anlatıyor:

“Biz Wombly olarak sürdürülebilirliğe büyük önem veriyoruz. Çünkü çocukları seviyoruz, onlara güzel bir dünya bırakmak istiyoruz. Bize göre kaynakları sorumsuzca kullanmak çocuklardan çalmak demek. Ayrıca unutmayalım ki, fast fashion tedarik zincirinde hala on binlerce çocuk çalıştırılıyor ve bu bizim için kabul edilemez bir durum. Üretimlerimizi sadece Avrupa’da gerçekleştirerek, yüksek kalite standartlarını ve adil çalışma koşullarını garanti altına alıyoruz. Organik pamuğumuzu, sertifikalı bir şekilde Türkiye’den temin ediyoruz, bu da ürünlerimizin çevresel etkisini en aza indirgememize yardımcı oluyor. Bunların yanı sıra sürdürülebilir moda anlayışımız, daha az kıyafet tüketilmesini teşvik etmeyi de içeriyor. Bu bağlamda, tüketicilere daha bilinçli seçimler yapma imkanı sunmak için yakın zamanda bir kiralama platformu da oluşturmayı düşünüyoruz.”

Görsel: Wombly