Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuk Hastanesinde Ninni Fabrikası

Çocuk Hastanesinde Ninni Fabrikası

Londra'da tarihi bir çocuk hastanesinin arka bahçesinde yalnızca dışarıdan görülen bir gizli ninni fabrikası inşa edildi.

Studio Weave, Londra’da tarihi bir çocuk hastanenin arka bahçesinde çocuklar için gizli bir ninni fabrikası inşa etti ve o çevre zaman içinde yıkılana kadar da kalacak. Studio Weave mimarları, enstalasyonu yaratırken tuğladan duvarların yüzeyini kapatan karmakarışık borulardan ve kanalizasyon sisteminden ilham almış ve onları gizlemek yerine üstlerine geniş-yaygın borular ve klaksonlarla çevrelemek istemişler. Metalin birçok çeşidi kullanılmış gümüş, altın ve bronz borular yaratılırken; ek olarak hastanenin kazan dairesinden malzemelerden de geridönüşümle elde edilen parçalar da var.
32 metreyi bulan 10 kat uzunluğundaki hayal ürünü görünümü yaratırken hastane çalışanlarından, ziyaretçi ailelere kadar herkesin içine girmek isteyeceği merak uyandıran bir dünya yaratmak istediklerini söylüyor mimarlar.
Projenin tatlı tarafı, hastanenin içinden görünmeyen gizli bir dünyayı dışarıda yaratması ve çıplak kulakla müziği duyamamanız. Kompozitör Jessica Curry bu proje kapsamında çocuklar için bir ninni bestelemiş ve yalnızca kantindeki minik borulardan dinlenebiliyor ve de özel radyo istasyonunda.