Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Canbebe, Ninni Videolarındaki Gürültülü Reklamları Susturuyor

Canbebe, Ninni Videolarındaki Gürültülü Reklamları Susturuyor

Canbebe, "deliksiz uyku tüm bebeklerin hakkı" diyor ve video paylaşım sitelerindeki ninni videolarının arasına girerek bebekleri uyandıran gürültülü reklamları susturuyor.

Video paylaşım sitelerindeki videolar arasındaki reklamlar hepimizin canını sıkıyor. Ancak özellikle bebeği olan anneleri delirtiyor. Zira çoğu yeni anne, bebeğini uyutmak için ninni videoları açıyor. Bu nedenle bu videoların izlenme sayıları milyonları buluyor. Video altı yorumlar ise bebeği uyusun diye beklerken sıkılan annelerin yorumlarıyla dolu. Hal böyleyken ses seviyesi olarak da videonun genelinden daha yüksek olan bu reklamlar, bebeği huzursuz ederek hatta uyandırarak hedef kitle olan anneleri kızdırıyor. Canbebe ise akıllıca bir adımla, annelerin bu sorununa bir çözüm sunuyor.

Deliksiz bir uykunun her bebeğin hakkı olduğunu savunan Canbebe, bebeklerin uykusu kaçmasın diye “Uyutan Reklamlar” isimli bir proje başlattı. Proje kapsamında video paylaşım sitelerindeki ninni videolarında çıkan reklam alanlarının sesini kıstı. Ninni videolarının başındaki 5 saniyelik reklam alanında “Deliksiz uyku her bebeğin hakkı olduğu için bütün gürültülü reklamları susturduk” diye fısıldarken, video arasındaki reklam alanlarında ise dış sesimiz sessizce ninni söyleyerek devam ediyor. Böylece bebeklerin uykusu bölünmüyor.

ninni_canbebe_medina turgul ddb_uyutan reklamlar_türkiye_bigumigu

Anneleri Anlayan Bir İş

Medina Turgul DDB imzası taşıyan bu dijital proje, İzlesene sitesinde uygulanmaya başladı. Tüketiciyi doğru okuyan, ihtiyacına yanıt veren, marka ve hedef kitle ile uyumlu akıllıca bir iş. Zavallı annelerin ninni videolarındaki reklamlardan çektiği çilenin, sonunda markalara ulaştığını görmek de sevindirici. Darısı tüm ninni videolarının  başına diyelim.

Künye:

Reklamveren: Ontex Tüketim Ürünleri
Reklamveren yetkilileri: Ertan Şensoy, Dilek Öztürk Boyraz, Emre Fındık
Reklam Ajansı: Medina Turgul DDB
Yaratıcı Yönetmen: Ertuğ Tuğalan
Yaratıcı Ekip: Namık Ergin, Emre Altundağ, Cihan Metin Üstek
Marka Ekibi: Elifsu Tufan, Zeynep Kızılcan
Ajans Yapımcısı: Ümit Bak
Post Prodüksiyon: Profilm

Görsel: YouTube – Medina Turgul DDB