Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Rahatsız Toplantı Odası

Dünyanın En Rahatsız Toplantı Odası

Diesel, en iyi kararların çabuk verildiğinden hareketle içindekileri rahatsız eden "The Capsule" isimli toplantı odasını tanıtıyor.

Geçtiğimiz hafta, takım çalışmalarını kolaylaştıran, pratik ve yenilikçi bir cihaz Surface Hub 2′yi yazmıştık. Reklam anlamında cesur çalışmalarıyla bilinen Diesel’in yeni reklamı ise bunun tam tersini söylüyor.”The Capsule”  isimli kampanya verimli iş toplantıları için rahatlık ve konfor değil; katılımcıları mümkün mertebe rahatsız hissettirmek gerektiğini vurguluyor.

Kampanyanın ilhamı gerçek bir istatistiğe dayanıyor. Buna göre ortalama bir ofis çalışanı kariyerinin 9000 saatini toplantılarda harcıyor ve bunların %50’si boşa geçiyor. Diesel’in kurucusu Renzo Rosso’nun görüşüne göreyse en iyi kararlar çabuk alınan kararlar. Uzun ve boş iş toplantıları yerine hızlı bir çözüm ne olabilir sorusuna yanıt olarak da “The Capsule” doğuyor.

Milano Wired Next Fest kapsamında tanıtılan The Capsule, deneysel bir toplantı odası. Amacı ise içeridekileri mümkün olduğunca hızla dışarı çıkarmak ve böylece toplantıyı kısa tutmak. Odayı tanıtan videoda, stok görüntüler ile sıkıcı toplantıları izliyoruz. Akabinde gördüğümüz, laboratuvar ceketlerinin altına Diesel gitmiş bilim insanları ise bu sıkıcılığa karşı geliştirdikleri kapsülü anlatıyor.

15 Dakikada Rahatsız Toplantılar

Bu sözde bilim insanları buluşlarını anlatırken biz de yine Diesel giymiş insanları kapsülün içinde görüyoruz. 15 dakikaya ayarlı toplantı boyunca oda, içeridekileri giderek daha fazla zorluyor. Masa sallanıyor, dalgalanıyor, müzik yükseliyor, ışıklar yanıp sönüyor. Bu zorlu koşullar altında toplanmış insanlar ise hızla karar almaya çalışıyor. 15 dakikanın sonundaysa toplantı bitiyor, kapsülden çıkılıyor.

capsule_diesel_publicis italy_the capsule_bigumigu_ capsule_diesel_publicis italy_the capsule_bigumigu_ capsule_diesel_publicis italy_the capsule_bigumigu_

Publicis Italy tarafından hazırlanan kampanya, her ne kadar Diesel giymiş insanlar gösterse de doğrudan markaya bağlanmıyor aslında. Onun yerine Diesel’in bir marka kişiliğine paralel bir duruş sergileyerek iş hayatıyla, her şeyi fazla ciddiye almakla dalgasını geçiyor. Bir de iş hayatında gereğinden fazla zaman harcadığımız şeyler yerine hızlı karar alarak odaklanabileceğimiz diğer şeyleri hatırlattığı söylenebilir.

Künye:

Reklamveren: Diesel
Reklam Ajansı: Publicis Italy
Küresel Yaratıcı Yönetmen: Bruno Bertelli
Küresel Dijital Yaratıcı Yönetmen: Milos Obradovic, Mihnea Gheorghiu
Yaratıcı Süpervizör: Simone Di Laus
Sanat Yönetmeni: Giovanni Greco
Müşteri Hizmetleri Yönetmeni: Barbara Pusca
Müşteri Ekibi: Camilla Poli, Giuseppe Esposito
Sosyal Medya Yöneticisi: Filippo Festuccia
Ajans Yönetici Yapımcısı: Silvia Cattaneo
Ajans Yapımcısı: Isabella Guazzone
Yapım Şirketi:  Bedeschi Film
Yönetmen:  Tommaso Pitta
Yönetici Yapımcı: Federico Salvi
Yapımcı: Diana Passoni
Post Prodüksiyon:  Bedeschi Film

Görsel: YouTube