Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft Teams Toplantıları İçin Sanal Makyaj Efekti

Microsoft Teams Toplantıları İçin Sanal Makyaj Efekti

Maybelline New York ile iş birliği yapan Microsoft, katılımcıların tek bir tıkla Teams toplantılarına hazırlanabilecekleri yapay zekâ destekli sanal makyaj uygulamasını tanıttı.

Sabah uyuyakaldınız ve toplantınız neredeyse başlamak üzere… Yahut tüm gün herhangi bir görüşme olmaksızın çalışacağınızı sanıyordunuz ancak sürpriz bir toplantı çıktı ve siz görünüm olarak buna pek de hazır değilsiniz. Uzaktan çalışmanın bir cilvesi olarak kimi zaman cereyan eden bu hazırlıksız yakalanma halinin Microsoft Teams kullanıcıları için artık bir çözümü var. Maybelline New York ile iş birliği yapan Microsoft, yapay zekâ destekli Maybelline Beauty uygulamasını Microsoft Teams’e entegre ettiğini duyurdu. Böylelikle kullanıcılar aceleye gelen toplantılar için sanal makyaj uygulamasından yararlanabilecekler.

Maybelline Beauty uygulaması, kullanıcılara artırılmış gerçeklik ile yüzlerine uygulanabilen 12 sanal makyaj filtresi seçeneği sunuyor. Kullanıcılar seçtikleri sanal makyaj filtresini canlı videolara uygulamadan önce ön izleme yaparak renk ve bulanıklaştırma gibi efektlerle düzenleyebilecekler.

Medyada cinsiyet temsilini savunan bir araştırma kuruluşu olan Geena Davis Enstitüsü ile birlikte geliştirilen ve Maybelline New York’un çatı şirketi L’Oreal’in artırılmış gerçeklik teknolojisi olan Modiface tarafından desteklenen uygulama, filtreleri hassas bir şekilde uygulamak ve mimikleri takip etmek için yüzün 70 noktasını haritalandırıyor.

Microsoft Teams Başkan Yardımcısı Nicole Herskowitz, basın açıklamasında bu iş birliğini “Microsoft Teams’deki yeni Maybelline Beauty Uygulaması, ortaklarımızla birlikte yapay zekânın gücünü kullanarak hibrit çalışma ortamlarında insanlara kendilerini ifade etmeleri için daha fazla yol sağlama çabamızın harika bir örneği.” sözleriyle değerlendirdi.

Dünya çapındaki Microsoft Teams Enterprise müşterilerinin kullanımına sunulan uygulama, Teams toplantı ayarlarında “Video Efektleri” sekmesi altında bulunabilir. Uygulamayı görüşmeniz esnasında kullanabilmek için;

  • Önce “Toplantıya katıl” seçeneğini tıklayın.
  • Ardından “Video Efektleri”ni seçin.
  • “Daha Fazla Video Efekti” sekmesini açın.
  • Sağ alt köşede “Filtreler” kategorisinden “Maybelline NY”u seçin.
  • Tüm sanal makyaj seçeneklerini görüntüleyebilmek için aşağı kaydırın ve seçiminizi yapın.
  • Artık toplantıya hazırsınız. “Şimdi Katıl” butonuna tıklayabilirsiniz.

Görseller: Twitter, Microsoft