Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’nın 80. Yıl Dönümünde 80’lerden Mobilyalar

IKEA’nın 80. Yıl Dönümünde 80’lerden Mobilyalar

IKEA 80. yıl dönümünü, 80’lerdeki mobilyalarına çağdaş dokunuşlarla yeniden hayat vererek kutluyor.

IKEA, 80. yıl dönümünde Nytillverkad adlı bir koleksiyon yarattı. Koleksiyon 80’lerdeki ikonik ürünlerin bir kısmını günümüze taşıyor. Nytillverkad, geçmişten ilham alan ama aynı zamanda da zamanı hiç geçmeyecek parçalardan oluşuyor. İsveçli mobilya devi şu sıralar serinin ikinci bölümünü tanıtıyor. Kendi tasarım mirasına saygı duruşunda bulunurken, 70’lerin sonundaki ve 80’lerin başındaki cesur ve canlı estetiği yeniden alevlendiriyor.

80’lerin IKEA mobilyaları, modern malzemelerle ve parlak renklerle yenilenen canlandı

Oldukça eğlenceli bir koleksiyon olan Nytillverkad, geçmişi bugünle ve gelecekle birleştiriyor. Eski tasarımlara turuncu, pembe, siyah ve beyaz renklerde dokunuşlar yaparak yeniden canlandırıyor. Koleksiyondaki ürünler; özenle seçilmiş, modern malzemeler ve üretim standartlarıyla güncellenmiş versiyonlar. Dönemin renkli ve radikal atmosferini koruyan bir çizgiye sahipler.

ikea 80'ler

İsveç IKEA’nın ürün yelpazesi kimliği lideri ve Nytillverkad koleksiyonunun yaratıcı lideri Karin Gustavsson, ürünlerin heykeller gibi kendi başlarına var olabilmelerini hedeflediğini açıklamış.

Nytillverkad; Niels Gammelgaard, Bent Gantzel-Boysen, Sven Fristedt ve Inez Svensson gibi saygın tasarımcılar tarafından tasarlanan SKÅLBODA koltuk ve JÄRLÅSA yan sehpa da dahil olmak üzere, orijinal estetiklerinden ödün vermeden modern standartları karşılamak üzere elden geçirilmiş motifler ve yapılar içeriyor.

Fotoğraflarda gördüğünüz SKÅLBODA koltuk; Gammelgaard’ın 1980’lerin başında, malzeme kullanımını en üst düzeye çıkaran ve parçayı tüm bütçeler için erişilebilir tutan daha büyük delikleri ile karakterize edilen JÄRPEN koltuğundan ilham alıyor. “Tasarım iyiyse ve gelecek nesil onu hâlâ modaya uygun buluyorsa, o zaman başardık. Bu sandalye ile başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ve 40 yıl sonra çok gururluyum,” diyor tasarımcı.

İlk kez Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılan Nytillverkad koleksiyonu, ilk kısmı bu ay ikinci kısmı ise Ekim 2023’ten itibaren olmak üzere çevrim içi olarak ve dünyanın her yerindeki mağazalarda satışa sunulacak.

ikea 80'ler

Görsel: IKEA