Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan Mobilyayı Modayla Buluşturan Koleksiyon

IKEA’dan Mobilyayı Modayla Buluşturan Koleksiyon

IKEA, İngiliz modacı Katie Eary ile bir araya gelerek bildik tarzının dışına çıkan mobilya ve ev aksesuarları tasarladı.

IKEA, erkek giyim konusunda ilgi çekici tasarımlara sahip İngiliz modacı Katie Eary ile işbirliği yaptı ve tasarımcı IKEA’nın Giltig koleksiyonunda yer alacak sıra dışı tasarımlara imza attı.

Yemek takımı, mobilya ve tekstil ürünlerini kapsayan koleksiyon, Eary’nin kendine has tarzını yansıtıyor. Koleksiyonda; canlı renklerdeki balık ve kedi figürü baskılı tabaklar, göz yuvarı ve beyin desenli yastık kılıfları, üstünde kan kırmızısına bulanmış dişlerin yer aldığı mutfak önlüğü ve IKEA’nın alışılmış tarzının dışına çıkan daha pek çok farklı tasarım yer alıyor.

IKEA, Eary’nin bu çizgi ötesi koleksiyonu ile erkek müşterilerin dikkatini çekebilmek istiyor. Tasarımlarını hazırlarken erkek kardeşlerinden ve Johnny Depp’in başrolünde oynadığı, 60’lardaki uyuşturucu kullanımı konusunu ele alan Vegas’ta Korku ve Dehşet filmden ilham alan Eary’nin Giltig isimli koleksiyonu, Nisan 2016’dan itibaren IKEA mağazalarında sınırlı sayıda satılmaya başlanacak.

Eary’nin cesur tasarımları, IKEA’nın bugüne kadar sürdürdüğü İsveç estetiğini yansıtan tasarım kalıbının biraz dışına çıksa da mobilya devi markanın, “modanın mobilyayla buluşumu” yaklaşım tarzı ile gelecekteki koleksiyonlarına eşit derecede çeşitlilik taşıyacağının bir göstergesi niteliğinde.

Görsel: IKEA