Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yarın Bugün Başlıyor

Yarın Bugün Başlıyor

İngiltere'nin en büyük bankalarından biri olan NatWest, yeni kampanyasıyla ertelenen kararlar için tüketicileri harekete geçmeye çağırıyor.

Sınava hazırlanmak yerine odayı dağıtıp dağıtıp topluyor, toplantı sunumunu tamamlamak yerine kahve üstüne kahve yapıp bir türlü sunumun başına geçemiyorsanız ve hayatı sürekli erteleme halinde yaşıyorsanız, tıp bu durumu Procrastination diye tanımlıyor. Diğer bir deyişle zaman, imkan ve enerji olmasına rağmen işten kaçınma hali. Bir de zaman ve enerji olmasına rağmen imkansızlıklardan dolayı ertelenen işler ve kararlar var. Artan yaşam maliyetlerine bağlı olarak ABD başta olmak üzere pek çok ülke ekonomisinde yaşanan enflasyonist durum, tüketim ve yatırım kararlarında da kronikleşen bir erteleme etkisine neden oluyor. Ertelenen ekonomik aksiyonlar da durgunluğu beraberinde getirerek ülke ekonomileri için içinden çıkılması zor bir kısır döngü yaratıyor.

İngiltere son 40 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyor

Son 40 yılın en yüksek enflasyonu ile boğuşan İngiltere’nin en büyük bankalarından biri olan NatWest (National Westminster Bank) “Yarın bugün başlıyor!” sloganı ile İngiliz halkını harekete geçmeye davet eden bir reklam kampanyası hazırladı. The&Partnership tarafından yönetmen Freddie Powell, fotoğrafçı Tom Van Schelven ve Drool Productions iş birliği ile hazırlanan reklam filminin müziği için şarkıcı Gwen Stefani’nin “What you waiting for?” parçası kullanıldı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

NatWest (@natwest)’in paylaştığı bir gönderi

NatWest Pazarlama Yöneticisi Margaret Jobling, yaptığı açıklamada insanların mali durumlarıyla ilgili endişelerini anladıklarını ve yeni kampanyanın insanlara güven vermek istediğini söyledi. “Bu kampanya aracılığıyla insanları, gelecekteki hedeflerine daha erken ulaşmalarına yardımcı olmak amacıyla bugün harekete geçmeleri için motive etmek istiyoruz.”

Öte yandan kampanyaya hakim olan iyimser hava, halkın ruh haliyle tam bir tezat oluşturuyor. Deloitte’un Tüketici İzleme verilerine göre anket katılımcılarının yüzde 55’i gelirleri konusunda karamsar hissederken, tüketici güven endeksi sıfırın altında -%19 ile oldukça düşük seviyede.

Görseller: NatWest, Instagram, Youtube.