Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vice’ın 72 Saatlik Video Oyunu Yayınında Carl’s Jr’dan Doğaçlama Reklamlar

Vice’ın 72 Saatlik Video Oyunu Yayınında Carl’s Jr’dan Doğaçlama Reklamlar

Vice'ın yeni kanalı Waypoint'in açılışına özel 72 saatlik aralıksız yayın yapıldı. Carl's Jr. ise doğaçlama reklamlarıyla projeye sponsor oldu.

Vice’ın geleneksel video oyunu sitelerinden ayrışarak yayına başlayan platformu Waypoint‘in duyurulması için de alışılmışın dışında bir yol izlenmiş. 72 saatte 72 oyun hedefiyle başlayan yayında klasik masaüstü oyunlardan Dungeons & Dragons’ın varyasyonlarına ve son jenerasyon aksiyon oyunlarından Titanfall 2’ye kadar pek çok farklı türde oyun oynandı.

Bu canlı yayının sponsoru ise Carl’s Jr. da aynı sıra dışılıkta bir yöntemle yayın boyunca reklam yayınladı. Endüstri özelinde bakıldığında canlı yayın sırasında yapılan ilk reklam kampanyası olan bu proje her 60 veya 90 dakikada bir Carl’s Jr. maskotunun yayına çıkarak skeçler yapması esasına dayanıyor.

Carl’s Jr.’ın ana şirketi olan CKE Restaurants’ın CMO’su Brad Haley, hedef kitlelerini “genç ve aç çocuklar” olarak tanımladıklarını belirterek milenyum jenerasyonu için büyük mecralardan olan Vice’ın ve dolayısıyla Waypoint’in canlı yayınının onların hedef kilteye ulaşma amacında biçilmiş kaftan olduğunu dile getiriyor. İzleyicilerin de bu skeçleri kucaklayarak olumlu yorumlar bırakması kampanyanın başarısını gösterdi.

Görsel: Vice