Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Twitch’ten Canlı Yayında Yaratıcı ve Sanat Programları Dönemi

Twitch’ten Canlı Yayında Yaratıcı ve Sanat Programları Dönemi

Video oyunları üzerine odaklanan Twitch, yaratıcılık dünyasına da adım atıyor.

Video oyunlarını canlı yayınlayarak hem turnuva dönemleriyle hem de profesyonel oyuncuların günlük yayınlarıyla devasa bir izleyici ve etkileşim havuzu yaratan Twitch, canlı yayın izleme kültürünün oluşmasında ve gelişmesinde büyük rol oynadı. Ağustos 2014’te Amazon tarafından satın alınan Twitch, kitlesini genişletirken video oyunu dışındaki endüstrilere de kucak açmaya başladı.

Bu yıl Nisan ayında Old Spice, Twitch’i bir pazarlama iletişimi mecrasına dönüştürerek ormandaki bir adamın maceralarını interaktif yönetime bırakmıştı. Bu çizgi dışı atılımdan sonra Twitch, yeni bir kategori açarak Adobe sponsorluğunda Twitch Creative‘i yarattı. İllüstrasyon, kaligrafi, modelleme gibi görsel araçları kullanan sanatçıların çalışmalarını canlı olarak izleme fırsatı sunuyor.

Kategorinin yayınlanması şerefineyse Bob Ross’un efsanevi televizyon programı The Joy of Painting programının tamamı, 403 bölüm birden Bob Ross kanalı üzerinden yayınlanacak. 29 Ekim’de başlayan yayın 6 Ekim’de bittiğinde tüm televizyon serisi yeniden gösterilmiş olacak.

Türkiye’den ise Hayt Huyt, “Bugün Cuma” ilanını hazırlarken Twitch Creative üzerinden yayın yaptı.

Twitch Creative’den önce yaratıcı sektör insanlarının çalışmalarını canlı yayınladığı ağ olarak Watch Me Work dikkat çekiyordu. Ancak Twitch gibi bir devin de oyuna girmesiyle pastadan alınacak pay ve etkileşim de yeniden düzenlenecektir.

Görsel; Twitch