Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adobe Creative Cloud Uygulamalarına Canlı Yayın Özelliği Ekliyor

Adobe Creative Cloud Uygulamalarına Canlı Yayın Özelliği Ekliyor

Adobe, Creative Cloud uygulamalarının içine canlı yayın özelliği ekleyerek tasarımcıların ve sanatçıların öğrenme ve iş yapma süreçlerini kolaylaştıracak.

Adobe kullanan sanatçılar ve tasarımcılar artık Youtube ve Twitch gibi 3. parti platformları kullanmaya ihtiyaç duymayacak. Adobe’un şu anda üzerinde çalıştığı canlı yayın özelliğini devreye sokmasıyla birlikte, kullanıcılar hangi Creative Cloud uygulamasını kullanıyor olursa olsun yaratıcı süreçlerini canlı yayınla paylaşabilecekler.

Adobe yeni canlı yayın özelliğini, Adobe Max yaratıcılık konferansında duyurdu. Canlı yayın özelliği diğer platformlarınkine benzer şekilde performans gösteriyor. Bir yayını başlatmak istediğinizde, sadece canlı yayına tıklıyorsunuz ve paylaşılabilir bir bağlantı alıyorsunuz. Böylece diğer kullanıcılar izleyip yayınınıza yorum bırakabiliyor. Baş ürün sorumlusu Scott Belsky, ürünü anlatırken özellikle Twitch ile karşılaştırmalı olarak anlattı.

Adobe’un canlı yayın özelliğinde bir çalışmanın yaratım süreci “adım adım” görülebilecek

Belsky, yeni özelliği neden ekledikleriyle ilgili Verge’e şu açıklamaları yapmış: “Ürünlerimizden birini canlı yayında gördüğünüzde, yayıncının hangi aracı kullandığını – ayrıca aracı kullandığı ve kullanmayı bıraktığı anları – tam olarak görebilmek istersiniz. Canlı yayın boyunca insanların hangi araçları hangi anda kullandıkları ile ilgili bir dalga formu hayal edin. Bir de insanların bir şeyi nasıl yaptıklarını öğrenebilmek için; belirli bir üründe, belirli bir araçla yapılmış olan tüm canlı akışlara erişebildiğinizi düşünün.”.

Twitch ve Youtube gibi platformlarda sanatçıların yayınları, izleyicilere işlerinin ince noktalarını öğretmekten ziyade, bireysel bir işi tamamlamaya yönelik oluyor genelde. En sevdiğiniz sanatçıların sahne arkasındaki iş akışına bir göz atmak farklı bir şey, izledikleri tüm adımları adımları detaylı şekilde açıklamalarını beklemek başka bir şey. İşte Adobe canlı yayınla tam da bu da noktada izleyiciye destek olmak istiyor. Belsky hedeflerini “Tasarımcılar, okulda öğrendiklerinden daha fazlasını tasarımcıların yanında oturarak öğrendiklerini söylüyorlar. Bunu geniş çapta hayata geçirmemiz gerekiyor.” şeklinde açıklıyor.

Canlı yayın özelliği, müşteriyle iş yapma süreçlerini de kolaylaştıracak

Daha fazla bilgi edinmek isteyen izleyiciler canlı yayında gerçek zamanlı olarak soru sorabilecek. Freelance tasarımcılar ve editörler, bu yayın üzerinden müşterileriyle canlı olarak çalışabilecek ve anında geri bildirimde bulunabilecek. Tabii ki Adobe da bu işten eli boş çıkmayacak. Belsky’ye göre bu yeni özellik ürünlerini viralleştirecek.

Adobe Fresco’da beta aşamasında test ediliyor

Canı yayın, şirketin bu yılın başlarında tabletler için piyasaya sürdüğü yapay zeka destekli resim ve illüstrasyon uygulaması Adobe Fresco’da belli bir kullanıcı grubu arasında Beta olarak test ediliyor. Özelliğin tüm uygulamalara ve tüm kullanıcılara ne zaman açılacağıyla ilgili ise henüz açıklama yapılmadı. Ancak yayılacağı ilk uygulamaların, Photoshop’un iPad versiyonu ve Illustrator’un mobil versiyonu (2020’de piyasaya sürülecek) olacağı tahmin ediliyor.

Görsel: Verge


Bigumigu Yazarı
| GENEL