Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcı Sektör Çalışanlarını İzleyerek İşin Aslını Öğrenin

Yaratıcı Sektör Çalışanlarını İzleyerek İşin Aslını Öğrenin

Watch Me Work, yaratıcı insanları çalışma sırasında izleyerek karşılıklı öğrenme imkanı sunuyor.

İnternet üzerinden canlı yayın yapma kültürü Meerkat ve Periscope gibi mobil uygulamalarla hayatımızda büyük yer edindi. İnsanların günlük hayatından enstantaneler görmek ve onları seyretmek ilgi çekici bir hal alıyor. Konuyu mobilden çıkarıp web’e uyguladığımızda ise video oyunu oynayan insanları izlediğimiz Twitch gibi örneklerle karşılayoruz.

Watch Me Work, bu modeli tasarım ve yaratıcı alana uyguluyor. Görsel manipülasyon, video düzenleme, 3 boyutlu modelleme gibi alanlarda faaliyet gösteren insanları buluşturarak onları çizim, modelleme, montaj yaparken izleme ve yeni metodlar öğrenme imkanı sunuyor. Yayınların kategorileri ise Adobe yazılımları, Final Cut Pro, programlama, 3B modelleme gibi ana başlıklar çevresinde şekilleniyor.

Girişim henüz emekleme aşamasında olduğu için Twitch’deki gibi her an birçok farklı kullanıcının yaptığı canlı yayınlara rast gelemesek de yayın takvimi üzerinden hangi konuların ne zaman yayınlanacağı bilgisine ulaşılabiliyor. Yayınların Youtube üzerinden yapılması sonradan izlemenmesi için uygun platformu sağlarken sohbet penceresi de yayını yapanla izleyici arasında iletişim kuruyor.

Görsel; Watch Me Work