Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnternet Gündeminin Etkinlik Takvimi: Forekast

İnternet Gündeminin Etkinlik Takvimi: Forekast

Dizi, sinema, teknoloji veya popüler kültüre dair internette merak ettiğimiz etkinlikleri derleyen takvim servisi.

İnternet kullanıcısı olarak her gün onlarca farklı konudan içerik takip ediyoruz. Kimi zaman şirin hayvanlara kimi zaman uzay araştırmalarına kimi zaman da izlediğimiz dizideki gelişmelere vakit ayırıyoruz. Ancak internet, basılı medyadan kategori anlamında ayrıldığı için belirli haberleri belirli sayfalarda bulamıyoruz. Hatta çoğu zaman karşımıza çıkanla yetinip efor sarf etmeden okuma yapıyoruz.

Peki ya internet gündeminin ve etkinliklerinin bir takvimi olsaydı ve kolayca takip edebilseydik? Hepimizin hemfikir olacağı konu bunun işimizi oldukça kolaylaştıracağı olurdu. Forekast, kitle-kaynak yöntemiyle gündemde yer alan konuları kronolojik sırayla listeliyor. Yine aynı kullanıcılar bu maddeleri oylayarak günün popüler gelişmelerini takip etmemizi sağlıyor.

İnternetin takvimi diye tanımladığımızda karşımıza çok geniş bir tanım çıkıyor. Bunun içinde SpaceX’in Falcon 9 fırlatmalarından Hubble’ın yıldönümüne, bir şirketin Apple Watch’u motosiklete takmamızı sağlayan eklenti çıkarmasından TechCrunch’ın Disrupt New York konferansına kadar uzanan bir yelpazesi bulunuyor. Hatta uç örnekler ararsanız Death Cab for Cutie’nin çevrimiçi konseri veya Scarlett Johansson’un SNL şovunda sunuculuk yapacağı bilgisine de ulaşabiliyorsunuz.

Forekast, yer imlerine iliştirip içimizdeki merak duygusunu minik minik besleyecek bir servis olabilir.

Görsel; Forekast
Manşet görseli düzenlenmiştir