Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Socrates Dergi Hayal Kurmayı Öğreten Öğretmenlere Teşekkür Ediyor

Socrates Dergi Hayal Kurmayı Öğreten Öğretmenlere Teşekkür Ediyor

Socrates Dergi, Hayallerimin Öğretmeni kampanyası ile Beşiktaş özkaynak hocası Serpil Hamdi Tüzün üzerinden tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor.

24 Kasım, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin açılmasına ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen unvanını almasına istinaden her yıl kutlanan bu özel günde ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak gençleri yetiştiren eğitimcilere teşekkür ediliyor.

Socrates Dergi de Beşiktaş özkaynak hocası Serpil Hamdi Tüzün aracılığı ile hayal kurmayı öğreten bütün öğretmenlere teşekkür mahiyeti taşıyan Hayallerimin Öğretmeni kampanası ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor. Türk futbolunun en önemli antrenörleri ve altyapı eğitmenlerinin arasında yer alan Tüzün Beşiktas altyapısını yetersiz bulduğu için Beşiktaş Özkaynak Düzeni’ne dönüştürmüştü. Beşiktaş bu sayede Metin Tekin, Ali Gültiken, Feyyaz Uçar, Rıza Çalımbay ve Sergen Yalçın gibi futbolcuları Türk futboluna kazandırmış oldu.

Socrates Dergi Serpil Hamdi Tüzün’ü onurlandırılıyor

4129Grey tarafından hazırlanan Hayallerimin Öğretmeni projesi Sergen Yalçın’ın kariyerinde atmış olduğu goller ile küçükken defterine çizmiş olduğu golleri karşılaştırıyor. Henüz 11 yaşındayken Serpil Hamdi Tüzün’ün vermiş olduğu ödev doğrultusunda her gün kendisinin baş rolde olduğu iki farklı gol pozisyonu defterine çizen Sergen Yalçın futbol kariyeri boyunca atmış olduğu goller ile bu defterdeki hayalleri gerçeğe dönüştürüyor.

Socrates Dergi hayaller kurma ve hedefler belirleme konusunda genç sporcuları teşvik eden Serpil Hamdi Tüzün’ü onurlandırmak için bu defterin peşine düşüyor. Tüzün’ün kızı Zehra Özgün Tüzün’den defteri teslim aldıktan sonra araştırma sürecine geçiliyor.

Sergen’in golleri ve S. Hamdi Tüzün’ün kariyerinin özeti Hayallerimin Öğretmeni mikrositede

Defterde yer alan 212 gol Sergen Yalçın’ın kariyeri boyunca atmış olduğu 109 gol ile karşılaştırılıyor. Amaç henüz 11 yaşındayken hayal ettiği gollerle, yıllar sonra attığı golleri karşılaştırıp birbirine benzeyen golleri bulmak. Bu amaç doğrultusunda yapay zeka destekli “pattern recognition” programıyla 20 binden fazla işlem gerçekleştirerek karşılaştırma yapılıyor. Yüzde 80 ve daha fazla benzerlik gösteren goller manuel olarak tekrar kontrol ediliyor ve ortaya aranan kriteri sağlayan 32 gol çıkıyor.

Hayallerimin Öğretmeni isimli mikrositede benzerlik gösteren 32 golle birlikte Sergen Yalçın’ın çizimleri ile kariyerinin karşılaştırmalı infografiği, deftere çizmiş olduğu 212 golün tamamı bulunuyor. Bununla birlikte onu yetiştiren hocası S. Hamdi Tüzün’ün kariyerinin özeti, vizyonunu ve birikimini gösteren Simon Kuper’e yazdığı uzun mektup da sitede yer alıyor.

 

Künye

Müşteri: Socrates Dergi
Ajans: 4129Grey
CEO: Alemşah Öztürk
CCO: Alemşah Öztürk
Yaratıcı Yönetmen: Ahmet Terzioğlu
Metin Yazarı: Bilal Öztaş
Sanat Yönetmeni: İpek Şurdum, İpek Şaylı
Yaratıcı Stratejist: Zeynep Özdoğan
Motion Designer: Erçağ Kural
Marka Direktörü: Melike Aşcı
Marka Yöneticisi: Çağrı Arslan
Proje Direktörü: Aslı Ergüzel
Teknik Direktör: Hidayet Bayraktar
Yazılım Geliştirme: Burak Şahin Erden

Görsel: Youtube, Socrates Dergi