Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Old Spice’ın Ormana Bıraktığı Adam, Twitch İzleyicilerinin Kontrolünde

Old Spice’ın Ormana Bıraktığı Adam, Twitch İzleyicilerinin Kontrolünde

Oyun yayını yapıp izleyicilerle etkileşim kurmayı sağlayan Twitch, Old Spice'ın oyunlaştırılmış deneyimine ev sahipliği yapıyor.

Wieden&Kennedy imzalı kampanyada Old Spice, bir adamı ormanın ortasına koyuyor ve kontrolünü Twitch izleyicilerine bırakıyor. Old Spice’ın doğanın ortasına bırakacağı bu gizemli adam, üç gün boyunca milyonlarca internet kullanıcısının söylediklerini yapmakla yükümlü olacak.

Henüz tanışmamış olanlar için Twitch, bilgisayar oyunları başta olmak üzere çeşitli yayınlar yapan ve eş zamanlı olarak izleyicilerle iletişim kurulabilen bir ağ. Son dönemde yaygınlaşan Periscope ve Meerkat uygulamalarına benzerlik gösteren ağda daha önce sadece izleyicilerin kontrolüyle Pokemon oyunlarının tamamı oynanmıştı. Aynı anda yüzlerce kişinin komutuyla bir internet mîminden sosyal deneye dönüşümüne tanık olmuştuk.

Old Spice, bu platformu yeni ürünleri için alternatif bir reklam alanına çevirmiş. İzleyiciler, platformun sohbet etme ve yorum yapma özelliklerini kullanarak “antilopa masaj yap”, “ Şu garip böğürtlenlerden ye” gibi direktifler verecek ve doğadaki adamı istedikleri şekilde yönlendirecekler.

16- 18 Nisan tarihleri arasında yayınlanacak olan “Old Spice Nature Adventure” yayınına Twitch üzerinden ulaşılacak.

Görsel; Youtube