Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evsizler, Kendileri Hakkında Atılan Acımasız Tweet’leri Okuyor

Evsizler, Kendileri Hakkında Atılan Acımasız Tweet’leri Okuyor

Evsizlerin kendileri hakkında yazılan tweet'lere verdikleri tepkiler yürek burkan cinsten.

Odağında evsizler olan Raising The Roof (Çatıyı Yükseltmek) Vakfı, hazırladığı videoyla biz tepesinde çatısı olanların sokaklarda yaşayanlarla ilgili hakiki yaklaşımını açığa çıkartmayı, evsizleri duygusuzlaştırıp, kafamızın içinde insan dışı hale getirerek vicdanlarımızı böyle soğuttuğumuzu yüzümüze vurmayı ve buna bağlı olarak evsizleri görmezden gelen toplumun kolektif acımasızlığını kırmayı amaçlamış.

Change The Conversation: #HumansForHumans (Konuyu Değiştir: #İnsanlarİçinİnsanlar) kampanya videosunda, evsiz insanlara, kendilerini hedef alan, acımasızca yazılmış tweet’ler gösteriliyor ve sesli bir şekilde okumaları isteniyor. Karşı karşıya kaldıkları eleştiriler, öylesine empati yoksunu, ön yargılar ve değersizleştirme o kadar içselleşmiş ve kuvvetli ki, şaşırıyor, üzülüyor, ağlıyor ve kızıyorlar. Bazısı birkaç ay, bazısı yıllardır sokaklarda yaşayan bu insanların okudukları tweet’lere verdikleri cevaplar Humans For Humans internet sitesinde kısa videolar halinde yayında. Ayrıca aynı sayfada bulunan soru-cevap kısmında, kendileri hakkında en çok merak edilen sorulara ilk ağızdan cevap vermişler.

https://www.youtube.com/watch?v=0BXxxfc4aYc
“Acımasız tivitlerle yüzleşme” konsepti ilk defa kullanılmıyor. İlk olara Jimmy Kimmel canlı gece şovunda ünlü isimler, kendileri hakkında yazılmış tweet’leri sesli okumuş ve ortaya ilginç görüntüler çıkmıştı.

Görsel; Youtube