Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hiçbir Zaman Şarj Etmeniz Gerekmeyen Akıllı Saat: Matrix Powerwatch

Hiçbir Zaman Şarj Etmeniz Gerekmeyen Akıllı Saat: Matrix Powerwatch

Piyasaya çıkmaya hazırlanan Matrix Powerwatch, termoelektrik teknolojisi sayesinde sizin vücut ısınızla şarj olan ilk akıllı saat!

Matrix Powerwatch dünyanın ilk şarj edilmesi gerekmeyen akıllı kol saati. Vücut ısınızla çalışan bu saat yaktığınız kaloriyi, attığınız adımları ve uykunuzu termoelektrik sistemi sayesinde size gösteriyor. Ayrıca ne kadar elektrik ürettiğinizi de size söyleyebilen ilk akıllı saat olma özelliği de var.

“Powered by You” sloganıyla çıkan Matrix Powerwatch, sloganının da vaat ettiği üzere gücünü sizden alan bir saat. Kolunuzdan hiç çıkarmanız gerekmiyor, sık sık şarjı biten akıllı saatlerin aksine kolunuzda olduğu müddetçe şarjı tam.

Kolunuzdan çıkardığınızda ise saat uyku moduna geçiyor, tekrar aktive olduğunda (yani tekrar kolunuza taktığınızda) ise canlanıyor ve hafızasında sakladığı bilgilerle kaldığı yerden devam ediyor. Bununla da yetinmiyor su geçirmez özelliğiyle sizinle yüzmeye bile gelebiliyor.

Saat akıllı telefonunuzla senkronize çalışıyor. Saat ve tarih bilgisini otomatik olarak güncelliyor. Telefonunuza yüklediğiniz uygulama üzerinden de kalori, adım, uyku ve elektrik gibi bilgileri alabiliyorsunuz. Hatta günlük, haftalık özetler ve raporlar da sunuyor. Arkadaşlarınızla paylaşma gibi standart özelliklerin yanı sıra Google Fit ve Apple Healthkit entegrasyonu da çalışmalar arasında.

Kadran tasarımı değişebilen Matrix Powerwatch, her akıllı saat gibi kronometre, sayaç ve benzeri özellikleri de sunuyor. 5 yıllık çalışma ve sayısız prototipin ardından Matrix Powerwatch neredeyse hazır sayılır, Indiegogo üzerindeki kampanyayla önsiparişte bulunabilir ve destek olabilirsiniz.

Görsel: Indiegogo