Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Anne Evladı İçin Ne Yapmaz?

Bir Anne Evladı İçin Ne Yapmaz?

ING Bank ve Publicis İstanbul Anneler Günü reklamında bu sorunun cevabını arıyor, cevabı da ING çalışanlarının anneleri veriyor.

Annelerimiz yaptıkları kadar yapmadıklarıyla da bizim kahramanımız. Baskı yapmamaları bizi sevmeleri kadar önemli. Kendi hatalarından ders çıkarıp bizim kahramanımız oluyor onlar. Biz büyürken bir dengede olmaları gerekiyor çünkü bizler isyanda oluyoruz hep. O yüzden fazla üstümüze titreseler bir türlü, titremeseler bir türlü. Peki ya cidden bir anne evladı için ne yapmaz? ING Bank ve Publicis İstanbul Anneler Günü reklamında bu sorunun cevabını arıyor. Cevabı da ING çalışanlarının anneleri veriyor.

Yaptıkları Kadar Yapmadıklarıyla da Onlar Bizim Kahramanımız!

Reklam filminin çekimleri İstanbul ve Kahramanmaraş’ta gerçekleşmiş. Reklamda ING çalışanların anneleri, evlatları için “neler yapmadıklarını” anlatıyor. Bir çalışanın annesi “her istediklerini yapmadım” derken, bir diğeri “evlensin diye baskı yapmadım” diyor mesela. Özellikle annelerin mesajında çocukların birey olarak nasıl güçlü ve bağımsız yetiştirildiği mesajı vurgulanıyor. Ve tabii ki de onları yetiştiren annelerinin sayesinde böyle oldukları da atlanmıyor. Böylece reklam annelerin, yaptıkları kadar, yapmadıklarıyla da kahraman olduğu mesajını veriyor.

Anneler Günü filmi olmasına rağmen özellikle kız çocuklarının okuması konusu üzerinde de çok hoş bir şekilde duruyor reklam. Filli Boya’nın 8 Mart reklamını anımsatıyor izlerken. Arkadaki müzik olarak da Balkan müzisyen Goran Bregović‘in Ederlezi şarkısının seçilmesi bu şarkıyı tanıyan kulakların radarına takılacak. 

Künye:
Reklamveren: ING Bank
Reklamveren Ekibi: Feyza Tamer, Gökçe Say, Bengisu Dinçer
Reklam Ajansı: Publicis İstanbul
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Can Faga
Yaratıcı Ekip: Cihangir Gümüş, Erdem Köksal, Deniz Şencan, Fatih Düzyol
Müşteri İlişkileri Ekibi: Letisya Taşçı, Emre Küçüksöz, Yasemin Baykara, İrem Gül
Stratejik Planlama Ekibi: Zeynep Bortaçina, Cem Solak, Ayşe Yavuz
Atölye: Yahya Mayda, Mehmet Hasılcıoğulları
Redaksiyon: Özer Üstel
Prodüksiyon Ekibi: Arzu Köksal, Hüseyin Sert
Prodüksiyon Şirketi: Autonomy
Yönetmen: Gazali Görüryılmaz

Görsel: YouTube