Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadın-Erkek Hepimiz Birer Mucizeyiz

Kadın-Erkek Hepimiz Birer Mucizeyiz

Filli Boya, "Mucizemsin" adıyla yayınlanan ve gerçek insanların kendi sözleriyle kadın konusunu irdelediği Kadınlar Günü reklam filmiyle beğeni topluyor.

Filli Boya, cesur ve söyleyecek sözü olan bir marka. Özel günlerdeki reklamlarında güçlü duruşuyla dikkat çekiyor. Kadınlar erkekleri yan yana getiren ve “Anca beraber, kanca beraber” diyen geçtiğimiz seneki 8 Mart Kadınlar Günü filmi bunlara bir örnekti. Bu sene ise Filli Boya, geçen senenin tarzını devam ettiren, yine güçlü bir Kadınlar Günü filmi ile geliyor.

“Mucizemsin” isimli film geçen seneki gibi, yine ayrılmaktan çok, beraberliğe, kadın-erkek nasıl birbirimizin mucizesi olduğumuza değiniyor. Ancak bunu gerçek insanlara sorulan gerçek sorulara verilen gerçek yanıtlarla yapıyor. Ortaya çıkan film ise kadın ve erkek meselelerine dair, samimi ve içten cevaplarla oluşturulmuş bir potpuri.

Gerçek İnsanların Sözlerinden Kadın Meselesi

Neredeyse bir mini belgesel havası taşıyan filmde, insanların konuşmaları çeşitli duvar yazıları, hayat içerisinden detaylar ve manzara görüntüleri ile harmanlanarak veriliyor. Film boyunca soruları duymuyoruz ama tahmin etmek de zor değil. Yanıtlarsa aşktan ayrımcılığa, taciz ve tecavüzden çocuk istismarına bir yelpazede seyrediyor. Dizilerde kesilen öpüşme sahnelerinin yanında asla kesilmeyen silah sahneleri, yürürken kadınların hissettiği “arkamdan biri geliyor mu” endişeleri, “Sevdim, öldürdüm” kisvesi altındaki kadın cinayetleri gibi pek çok konu farklı kesim ve yaşlardan kadınlar ve erkeklerce irdeleniyor.

filli boya_kurtarılmış bölge_mucizemsin_ 8 mart_türkiye_bigumigu_6

Oldukça sert gerçekleri dile getiren film, sonlara doğru yumuşuyor; aşkı, sevgiyi, hayatın güzelliğini ve bunların tadının beraber çıkacağını anımsatıyor. En son planda tatlı bir çift görüyoruz, kadın aşık olduğunu sözle belli ettiğini söylüyor, adamsa öyle yaptığı zaman karısını daha çok sevdiğini belirtiyor. İkili tatlı tatlı gülüşüyor. Film de böyle sıcak ve sevgi dolu bir anda duruyor, dış sessiz, pack-shot’sız sadece “Mucizemsin” yazısıyla sonlanıyor.

Filmin müziği, geçen sene olduğu gibi bu sene de Nilipek’ten gelmiş. Yumuşak sesiyle “Havada bir hinlik var” şarkısını seslendiren Nilipek, filmin havasını bozmadan, dikkat dağıtmadan mırıl mırıl eşlik ediyor gibi. Film, Filli Boya’nın iç ajansı Kurtarılmış Bölge tarafından yaratılmış. Yaratıcı yönetmeni ise  aynı zamanda Filli Boya’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Gözde Akpınar.

Sosyal medya üzerinden #Mucizemsin etiketiyle paylaşılan film, 8 Mart günü 21:30’da tüm kanallarda aynı anda yayınlanacak.

Künye:

Müşteri: Betek
Reklam Ajansı: Kurtarılmış Bölge
Yaratıcı Yönetmen: Gözde Akpınar
Yönetmen: Sinem Cezayirli
Görüntü Yönetmeni: Fatih Türker
Yapım: Ya Da Film
Müzik: Nilipek – Havada Bir Hinlik Var

Görsel: YouTube