Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yahoo 3 Boyutlu Baskı Teknolojisini Görme Engelli Çocuklar İçin Kullanıyor

Yahoo 3 Boyutlu Baskı Teknolojisini Görme Engelli Çocuklar İçin Kullanıyor

Yahoo Japonya özel ihtiyaçları olan çocukların internette arama yapabilmeleri için internette arama özelliği ile 3 boyutlu baskıyı birleştiriyor.

İnternette bir şey aramak bizim için nefes almak gibi bir şey artık; ama sonuçlar çok görsel ya da işitsel. Yahoo Japonya ise görme engelli ve duyma engelli çocuklar için buna yeni bir boyut getirmeye karar veriyor,beyaz bulut görünümünde bir makina yaratıyor. Bu makina internet içinde arama özelliğini 3 boyutlu baskı teknolojisi ile birleştiriyor.

Projenin adı Hands on Search. Yahoo Japonya’ya göre bu uygulama internetin geleceği olabilir. Tsukuba Üniversitesi ile işbirliğinde geliştirilen cihaz özel ihtiyaçları olan çocukların okullarından bir araya getirilmesiyle test ediliyor. Ses tanıma ile aktive olan makinanın karşısına geçen bir çocuk aynen internette arama yapar gibi bir kelime söylüyor, makina anında o kelimenin karşılığı olan her ne ise 3 boyutlu olarak basıyor, çocuk da onu alıyor. Böylece özel ihtiyaçları olan çocuklar merak ettikleri bir kavramı elle tutulur şekilde kendi aramaları sonucunda öğrenmiş oluyorlar.

Bu da makinanın yapım aşamasını gösteren video: