Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tıklama ve Paylaşma Arasında Neler Olduğunu Gösteren Açık Kaynaklı Metrik

Tıklama ve Paylaşma Arasında Neler Olduğunu Gösteren Açık Kaynaklı Metrik

Upworthy, Chartbeat ile geliştirdiği içeriğe bağlılığı ölçen metriğin kaynak kodunu herkesin kullanımına açtı.

Mart ayında, gerçek zamanlı analiz hizmeti veren Chartbeat‘in viral içerik sitesi Upworthy‘e yönelik izlediği çalışmasını ve sonuçlarını aktarmıştık. Buna göre bir içeriğin sosyal medyada paylaşılmasının onun çok okunduğunun garantisini vermediğini somut bir şekilde görüp halihazırda bulunan metriklerin de kullanıcıların sayfayla ne kadar ilgili olduğunu gösterme konusunda yetersiz kalabildiğini öğrenmiştik (belki de tekrardan). Upworthy, araştırma sonucunda bu metriklere yaygın olarak “attention minutes” (dikkat dakikaları) şeklinde adlandırılan bir metrik daha ekleyeceğini belirtmişti. “Watchability” (izlenilebilirlik) olarak da nitelenen bu metrik, kullanıcıların hem sitedeki her bir parçaya hem de genel olarak siteye aktif olarak ne kadar dikkat verdiğini ölçüyor.

Önceden planladıkları gibi de, bu metrikten diğer medya şirketlerinin yararlanması için metriğin kaynak kodunu Pazartesi günü bloglarından paylaştılar. 

Kodu ve uygulanmasıyla ilgili ilk süreci burada açıklayan Upworthy, metriği sistemleriyle bütünleştirecek mühendislik ve veri işleme alt yapısı olmayanlar için Chartbeat’in sunduğu çözümü önerdi. 

Çevrim içi içerik ölçümleme platformlarından Parse.ly de metrikten müşterileri için yararlanmaya başlayan ilk kullanıcılar arasında yer alacak. 

Bu yeni metriğin içeriğe bağlılık derecesini ölçümlemeyi vaat ederek kaliteli içerik üretimi için daha gerçekçi ve sürdürülebilir teşviklerde bulunabileceğini söyleyen Upworthy, geçtiğimiz hafta Financial Times’da çıkan kullanıcının içerikte geçirdiği süre üzerinden reklam satışlarının başlayacağı haberine de duyurusunda yer verdi.

Yeni metriğin kazandırdığı fayda ise sade bir şekilde aşağıdaki GIF üzerinden görselleştirilmiş. 

Kullanılan GIF’ler Upworthy blog duyurusundan alınmıştır. 

Haber görseli: blog.referralcandy.com