Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ayyuka’nın İstanbul’un Gündelik Hayatından Kesitler Sunan Müzik Videosu

Ayyuka’nın İstanbul’un Gündelik Hayatından Kesitler Sunan Müzik Videosu

Ayyuka, Tantana Record tarafından yayınlanan son albümü Maslak Halayı'nın "FM" parçası için İstanbul'dan gündelik sahnelerin yer aldığı bir müzik videosu yayınladı.

70’lerin saykodelik müziğini kendi ezgileri ve tınıları ile harmanlayan Ayyuka 2001 yılından bu yana üretmeye devam ediyor. Anadolu rock esintileri veren grup 2015 yılında çıkardığı enstrümantal müziklerle dolu üçüncü stüdyo albümü “Sömestr”ın ardından dördüncü stüdyo albümünü de geçtiğimiz aylarda yayınladı.

Kıpır kıpır tınıları ile “Maslak Halayı”

Ayyuka’nın Tantana Records tarafından geçtiğimiz ekim ayında yayınlanan dördüncü stüdyo albümü “Maslak Halayı” 9 parçadan oluşuyor. Grup albümün içinde yer alan “FM” şarkısı için bir de müzik videosu yayınladı. Tantana Records tarafından YouTube üzerinden yayınlanan müzik videosunu Ayyuka da kendi Instagram hesabı üzerinden paylaştı.

Beşiktaş’ın semt meydanından bol bol karelerin olduğu müzik videosunda İstanbul’un gündelik hayatından kesitler yer alıyor. Dönerciler, çiçekçiler, sokak hayvanları, kaykay yapan gençlerin yer aldığı müzik videosu yıllarziyan’ın hazırlamış olduğu görüntülerden oluşuyor. Şarkının ritmi ile ilerleyen tamamen yurdum insanının yapacağı hareketler diyebileceğimiz sahnelerden oluşan müzik videosu yüzlerde tebessüm bırakmayı başarıyor.

Altan Sebüktekin (bas), Ahmet Kul (gitar), Alican Tezer (davul), ve Özgür Yılmaz’dan (vokal, gitar) oluşan grubun ezgilerinde gitar tınılarını yoğunluklu olarak hissetmek mümkün. John Frusciante, Dick Dale, Erkin Koray ve Orhan Gencebay gibi sanatçılardan ilham alan Ayyuka Maslak Halayı ile birlikte herkesi kurtlarını dökmek için piste davet ediyor.

Ayyuka’nın son albümü Maslak Halayı’nın da bulunduğu albümlerine, konser tarihlerine ve Ayyuka ile ilgili diğer detaylara grubun sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Üst üste dinlemekten keyif alacağınız, dinlerken de kıpır kıpır olacağınız ve hayatın içinden sahnelerle kaybolacağınız müzik videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Görsel: YouTube