Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Facebook Canlı Yayın Gecikmesinden Müzikal Altyapı

Facebook Canlı Yayın Gecikmesinden Müzikal Altyapı

İrlandalı müzik grubu The Academic, BBDO New York ile birlikte çalışarak Facebook canlı yayındaki gecikmenin bir döngüye dönüştüğü video yayınladı.

Canlı yayınlar hem dijitalde hem de televizyonda adeta birer saatli bomba gibi. İzleyicilerin karşısındasınız ve ne yaparsanız montajlama değiştirme şansı olmadan anında görülüyor. Fakat o kadar da anında değil. Yayında ne yaşanırsa, olduğu gibi aktarılıyor tabii, ancak birkaç saniyelik gecikmeyle gerçekleşiyor. Televizyonlardaki canlı yayın bağlantılarında bunu daha net görülse de Facebook Live’da da durum değişmiyor. Birkaç saniyelik gecikme baki.

İrlanda’nın Mullingar kentinden çıkan indie müzik grubu The Academic, çıkış albümlerini yayınlamadan önce ses getirmek için bu gecikmeyi lehine kullanmayı seçmiş. BBDO New York ile çalışan grup, Bear Claws isimli parçalarını canlı yayın gecikmesini kullanarak 3 Ekim’de canlı performans gerçekleştirdi. Grup sahnede parçayı çalarken arkalarına da Facebook Live canlı yayınını projeksiyonla yansıttı. Böylece canlı yayında yer alan her şey sahnede de çaldı.

Bear Claws parçalarını Facebook Live için baştan düzenleyen grup ilk birkaç saniye perküsyon ve vokal kullanıyor. Ardından bu sesler döngüye girince üzerine davul, gitar, vokal, klavye de ekleniyor. Ve The Academic, Bear Claws’un Facebook Live versiyonunu canlı olarak sergiliyor. Perdenin alt kısmında da canlı yayında akan reaksiyonları görebiliyoruz.

Bu müzik videosu, OK Go‘nun çıkış yaptığı Here It Goes Again müzik videosunu andırıyor. Kullanılan teknik farklı olsa da çevrel etkenleri etkili kullanmak açısından benzer bir zeminde yer alıyor. Ancak Bear Claws’un künyesinde BBDO New York ve büyük bir ekibin yer alması bakış açımı biraz değiştirdi. Ayrıca bir de hali hazırda varolan bir parçanın Facebook Live için yeniden düzenlenmiş olması var. Bu da kurgu hissini baştan sona pekiştiriyor. OK Go da Here It Goes Again için koreograf ve yönetmen olarak Trish Sie ile birlikte çalışmıştı ancak dev bir prodüksiyon yoktu ortada. Üstelik takvimlerimizin yıl hanesinde de 2006 yazıyordu. Mavi köşede OK Go’nun 2006’daki amatör ve düşük bütçeli yaratıcılığı, kırmızı köşede 2017 yılında arkasına reklam ajansını alan ve amatör görünümlü profesyonellik sunan The Academic var.

Bear Claws’ın albüm versiyonunu ve canlı yayının kamera arkası videosunu da sayfanın altında bulabilirsiniz.

Künye:

Ajans: BBDO New York
CCO, New York: Greg Hahn
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Tom Markham
Yaratıcı Yönetmenler: Bart Mol, Pol Hoenderboom
Entegre Prodüksiyon Yönetmeni: David Rolfe
Kıdemli Yapımcı: Mo Twine
İlgili Yapımcı: Danielle Lukacs
Yaratıcı Teknolojist: Filip Williander
İletişim Planlama: Azzahra Lopez
Fenomen Yöneticisi: Lucy Bennett
Stajyer: Tatiana Duarte
Prodüksiyon Şirketi: BBDO Studios
BBDO Studios Lideri: Mike Gentile
Yönetmen: Lawrence Chen
Hat Yapımcısı: Jonathan Hsu
Editör: Alex Lubars
Kamera Arkası: Jeff Reagan
Plak Şirketi: Downtown Records
Kıdemli Başkan Yardımcısı, Strateji: Amber Horsburgh
Yönetmen, Dijital: Emily Williams
İçerik Stratejisti: Noah Jackson
Müzik Grubu: The Academic
Grup Manajeri: Carl Brogan
Vokal / Gitar: Craig Fitzgerald
Gitar: Matt Murtagh
Bass: Stephen Murtagh
Davul: Dean Gavin